Fudbaleri Željezničara su u okviru prvog pretkola Evropske lige poraženi od Maccabi Haife sa 3:1.

U četvrtoj minuti Abu Fani dobro šutira sa 18 metara, lopta odlazi malo pored gola. Chery u 10. minuti pokušava iz prekida, ali je Fejzić siguran. Osam minuta poslije Lavi snažno šutira sa 20 metara, lopta na sreću odlazi malo preko našeg gola. Udarac Hajdarevića glavom u 19. minuti nije pretjerano zaprijetio domaćem golu. Tri minute poslije Štilić ubacuje iz kornera, Miletić glavom šutira preko gola.

U 34. minuti je Željo došao u vodstvo. Plavi su istrčali kontru, Štilić je gurnuo za Lendrića koji preciznim udarcem iskosa pogađa mrežu domaćih. Četiri minute poslije bilo je 1:1. Chery se izvukao, lijepo namjestio i snažnim udarcem iskosa sa 25 metara pogodio naš gol.

Lavi u 43. minuti šutira, Fejzić odbija u korner. U 45. minuti Štilić šutira, Cohen hvata. U sudijskom vremenu Menachem šutira i pogađa vanjski dio stative. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:1.

Maccabi je nastavio sa inicijativom, a ona im se isplatila u 59. minuti. Nakon dijagonale, Wildschut glavom vraća u sredinu gdje se Rukavystya najbolje snalazi i pogađa za preokret. U 61. minuti sjajna prilika za Maccabi, ali na kraju udarac Haziza brani Fejzić. Maccabi u 67. minuti postiže treći gol. Naš tim je izgubio loptu na polovini domaćih, uslijedila je munjevita kontra, a u završnici je pogodio Ashkenazi.

Lendrić u 81. minuti se namjestio, šutirao, ali uz pomoć bloka Cohen hvata loptu. Mujezinović u 85. minuti snažno šutira, Cohen još jednom siguran. U sudijskom vremenu Maccabi je imao još jednu situaciju za pogodak, ali je Fejzić uspio odbraniti. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Širokog Brijega. Susret na Pecari počinje u 18 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Fejzić – Stevanović, Miletić, Kosorić, Šehić (Juričić od 75.)- Hajdarević, Alipsahić (Sadiković od 75.) – Blažević, Štilić, Veselinović (Mujezinović od 63.) – Lendrić.
Maccabi Haifa: Cohen – Mabouka, Habashi, Arad, Menachem – Ashkenazi, Lavi, Abu Fani (Haziza od 54.) – Chery, Rukavytya (Nachmani od 76.), Wildschut (Shua od 69.).
Žuti kartoni: Alispahić, Hajdarević, Stevanović, Kosorić, Juričić, Blažević