Fudbaleri Željezničara su u okviru 26. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Zrinjskog sa 2:0.

Zrinjski je poveo iz prve prilike. Jukić je ubacio, a Bilbija iz peterca pogodio našu mrežu. Udarac Jukića iz 17. minute odlazi pored gola. Zrinjski povisuje vodstvo u 28. minuti. Jukić je ubacio iz prekida, a Bilbija glavom pogodio našu mrežu. Santos i Šehić su pokušavali sa distance, ali bez velike opasnosti po gol Zrinjskog. Na poluvrijeme se otišlo sa 2:0.

Mekić u 60. minuti šutira sa 20 metara, golman domaćih sigurno brani. Ćuže u 63. minuti iskosa snažno šutira, lopta pogađa prečku našeg gola. Brza kontra Plavih u 70. minuti, u završnici Amoah šutira preko gola. Bilbija u 80. minuti izlazi pred naš gol, šutira, Bender odbija u gol. Par minuta poslije Mandić izlazi pred naš gol, ali još jednom Bender brani. Hodžić (99) u 90. minuti iskosa šutira u spoljni dio mreže.

Željezničar: Bender – Šehić, Cocalić, Kosorić, Jašarević – Hodžić, Mekić – Drljo, Beća, Santos – Krpić. Još su igrali: Amoah, Hodžić (99), Beganović, Hajdarević, Galić.

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu protiv Veleža. Revanš susret polufinala Kupa igra se na Grbavici od 18:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU