Fudbaleri Željezničara su u okviru 2. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Čelika sa 1:0.

U četvrtoj minuti nakon kornera domaći šutiraju glavom preko našeg gola. Dvije minute poslije velika šansa za Čelik, ali udarac Dilavera iz situacije 1 na 1 sjajno brani Kjosevski. Blagojević u 29. minuti šutira sa 20 metara, ali Dujković sigurno brani. U 37. minuti Livaja ubacuje, a Dedić glavom šutira preko gola.

Čurjurić u narednoj minuti iskosa tuče, lopta odlazi pored gola. U 45. minuti dvije sjajne prilike na obje strane. Prvo je Jamak u odličnoj situaciji izblokiran u posljednji trenutak, a potom je na ubačaj Zajmovića Pavić glavom šutira malo preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U trećoj minuti nastavka Salčinović iskosa snažno šutira, Kjosevski izbacuje u korner. U narednom napadu Šišić sa distance šutira pored gola. Dvije minute poslije Rodin glavom šutira, Dujković brani, a odbijenu loptu Bakrač šutira i pogađa stativu.

Čurjurić u 72. minuti šutira sa 25 metara, lopta odlazi malo preko gola domaćih. Čelik je poveo u 83. minuti. Okić je sa lijeve strane ubacio, a Dedić pospremio loptu u našu mrežu. U posljednjoj minuti Plavi su imali veliku priliku, ali je lopta nakon ubačaja otišla pored stative.

Narednu utakmicu Željezničar igra u četvrtak sa Apollonom. Susret na Kipru počinje u 19 sati. Naredni prvenstveni meč Plavi igraju u nedjelju protiv Zrinjskog. Derbi na Grbavici se igra od 21 sat.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Osmanković (E. Šehić od 81.), Bakrač, Rodin, Pavić – Blagojević (Arežina od 67.) , Vranješ – Zajmović (Zec od 73.) , Čurjurić, Veselinović – Krpić.
Čelik: Dujković – Livaja, Vrhovac, Karamatić, Bevab – Jamak (Grahovac od 81.), Šišić – Okić, Dedić, Salčinović (Jazvin od 65.) – Dilaver.
Žuti kartoni: Osmanković, Šišić, Arežina