Fudbaleri Željezničara, predvođeni stručnim štabom, obavili su prvi trening u novoj sezoni.

Novi šef struke Slobodan Krčmarević nakon obavljene prozivke istrčao je na teren zajedno sa fudbalerima i tako su Plavi krenuli sa pripremama na novu sezonu. Trening su odradili svi fudbaleri koji su pod ugovorom izuzev Zakarića i Kjosevskog koji su dobili duži odmor  zbog reprezentativnih obaveza, te povrijeđenog Ramovića.

Prozivci i prvom treningu su prisustvovali: Fejzić, Ćeman, Dujmović – Stevanović, A. Šehić, Kurtović, Bogičević, Osmanković, Hadžić, Džindo, Ćubara, Velić, Projić, Mehremić, Beširević – Hajdarević, Šabanadžović, Vranješ, A. Modić, Blagojević, Dacić, B. Šehić, Zec, Zajmović, Jusufi, Žerić, Osmanović, Mujarić, Šubo, Hasanović, Mujagić, Krpić, M. Modić, Malik. Stručni štab će nakon sedam dana rada donijeti odluku koji će fudbaleri otputovati u Međugorje na pripreme. Planiran broj je 24 igrača i tri golmana.

Željo će u Sarajevu trenirati do ponedjeljka kada je planiran odlazak u Međugorje do 4. jula. Sutra i prekosutra su na rasporedu ljekarski pregledi, a dodajmo i da će Plavi u Hercegovini odigrati tri pripremne utakmice. Protiv GOŠK-a 25. juna, sa Širokim Brijegom 29. juna, te generalka sa Veležom 5. jula.

POGLEDAJ GALERIJU