Fudbaleri Željezničara su u okviru 28. kola m:tel Premijer lige BiH remizirali sa Tuzlom City 0:0.

U prvih 25 minuta skoro da nismo ništa vidjeli na terenu, tek u 26. minuti Mehanović sa distance šutira daleko od našeg gola. Dvije minute poslije Štilić ubacuje, Hodžić glavom šutira preko gola Tuzle City. U 32. minuti smo vidjeli sličnu situaciju, Štilić je ubacio, a Hodžić ovaj put šutirao pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Udarac Krpića glavom iz 52. minute odlazi preko našeg gola. Mišić u 62. minuti iskosa se namjestio na udarac koji odlazi pored našeg gola. Navijači Željezničara su na stadion ušli u 65. minuti. 

U 66. minuti dvije prilike za Tuzlu. Mešinović je šutirao, Bender dobro odbranio, u nastavku akcije Tomašević sa 30 metara šutira pored gola. Resić prijeti u 72. minuti, iskosa, uz aut linije je pokušao iznenaditi Fejzića koji uspijeva paradom spasiti svoj gol.

Plavi su u 77. minuti imali veliku priliku. Nakon prekida Cocalić je šutirao glavom, a sa gol linije loptu izbacio Morris. Bender u 90. minuti brani udarac Mišića. U 92. minuti Željo je imao najveću šansu na meču. Hajdarević je proigrao Mekića koji izlazi pred gol domaćih, ali mu Fejzić sjajno brani.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Bender – Drina, Kosorić, Cocalić, Malić – Beća, Mekić – Subašić, Štilić, Gasal – Hodžić. Još su igrali: Zec, Hajdarević, Resić, Bekrić
Tuzla City: Fejzić, Karjašević, Mehmedović, Tomašević, Mehanović, Džafić, Čeliković, Doffo, Ferreyra, Morris, Mešinović. Još su igrali: Krpić, Mišić, Nukić, Šukilović, Mehidić,