Fudbaleri Željezničara su u okviru 13. kola m:tel Premijer lige savladali Radnik sa 3:1.

U trećoj minuti Bojo šutira lijevom nogom sa vrha kaznenog prostora, Kozić odbija u korner. Tri minute poslije i udarac Alispahića odlazi pored gola. Pokušao je i Bekrić sa 20 metara, ali Kozić hvata loptu. Radnik prijeti u 13. minuti, udarac Vušurovića hvata Erić. Gosti su poveli u 15. minuti. Radnik je istrčao kontru, Karić gurnuo za Vušurovića čiji udarac blokira Ikić, ali lopta preko Erića odlazi u našu mrežu. Dvije minute poslije Milićević ubacuje, E. Zec sa pet metara šutira preko gola.

Još jedan dobar napad Želje u 25. minuti. štilić je ubacio, E. Zec u duelu oboren, lopta se odbila do Bekrića čiji udarac blokira Šubert u posljednji trenutak. Veselinović šutira u 29. minuti, Kozić i ovaj put siguran. Plavi su do poravnanja dolaze u 34. minuti. Lijepa akcija Plavih, Bojo je šutirao, lopta se odbila iskosa do Štilića koji rutinski matira Kozića. U 40. minuti još jedna brza kontra gostiju, u završnici Mekić s desne strane šutira, Erić odlično brani.

Dvije minute poslije Željo odgovara, udarac Boje odlazi tik pored stative. Preokret Želje se desio u 45. minuti. Prvo je Veselinović tukao iskosa, Kozić boksovao, a na odbijenu loptu na 25 metara natrčao Milićević koji je topovski šutirao i pogodio za drugi gol našeg tima. U sudijskom vremenu Štilić šutira preko gola. Nakon kornera Alispahić glavom šutira pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 2:1.

Veselinović u 63. minuti iskosa šutira, lopta odlazi pored gola. Dvije minute poslije ponovo Veselinović ponovo šutira, ovaj put Kozić odbija u korner. Milićević ubacuje u 77. minuti, Lendrić iskosa šutira pored gola. Konačan rezultat postavljen je u sudijskom vremenu. Veselinović je gurnuo za Lendrića koji se našao pred golom Radnika i sigurno zatresao mrežu za 3:1.

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu protiv Sarajeva. Susret na Koševu igra se od 18:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Blažević, Kosorić, Ikić, Milićević – Alispahić, Bojo (A. Zec od 81.), Veselinović, Bekrić – Štilić (Miletić od 63.), E. Zec (lendrić od 63.).
Radnik: Kozić – Vasić, Šubert, Novaković, Koraksić (Nikić od 85.) – Popara, Gogić (Janjić od 72.) – Vušurović (Motika od 85.), Mekić (Zukić od 72.), Huseinbašić (Šarić od 46.) – Karić.
Žuti kartoni: Huseinbašić, Blažević, Veselinović, Janjić,