Fudbaleri Željezničara su u okviru revanš susreta drugog pretkola Evropske lige poraženi od Apollona sa 3:1.

Apollon je poveo u drugoj minuti. Nakon kornera za naš tim, lopta se odbila do Veselinovića koji griješi, a Papoulis istrčava i matira Kjosevskog. Tri minute poslije Vranješ sa distance šutira pored gola. U 14. minuti sjajna prilika za domaće. Ponovo je naš tim izgubio loptu na centru, uslijedila je brza tranzicija, a u zavšni udarac Schembrija Kjosevski odlično brani.

Pedro u 18. minuti iskosa iz slobodnog udarca šutira i pogađa prečku. U 27. minuti dobra akcija našeg tima, Zec je istrčao, oduzeo loptu defanzivcu Apollona, postigao gol, ali je glavni sudac iz Bugarske svirao prekršaj. Željo do poravnanja stiže u 44. minuti. Nakon kornera lopta dolazi do Veselinovića čiji udarac stiže do Zeca koji rutinski matira Brunu za rezultat prvog dijela. 

U 47. minuti udarac iz slobodnog udarca Yustea sa 30 metara odlazi preko našeg gola. Dvije minute poslije Čurjurić šutira, Bruno sigurno brani. U 57. minuti domaći su ponovo poveli. Nakon kornera i gužve glavni sudija je dosudio penal, a siguran sa 11 metara bio je Papoulis. Sjajna šansa za domaće u 62. minuti kada udarac Maglice odlazi malo pored našeg gola.

Kjosevski je sjajno branio i u 66. minuti. Poslije kornera je šutirao Roberge, ali je naš golman bio odličan. Ponovo je Kjosevski spasio naš gol, ovaj put u 73. minuti kada udarac glavom Maglice dobro brani. U 77. minuti dobar pas za Zeca koji prima loptu, ali ispred gola u posljednji trenutak spašava Yuste. Bogičević glavom u 87. minuti šutira, ali Bruno brani.

Konačan rezultat u 90. minuti postavlja sjajni Papoulis koji je bio strijelac sva tri gola Apollona. U posljednjoj minuti Zajmović šutira sa distance preko gola, a i Bogičevićev udarac glavom nakon kornera odlazi malo iznad gola.

Narednu utakmicu Željezničar igra protiv Zrinjskog u nedjelju. Susret na Grbavici počinje u 21 sat.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – A. Šehić (Stevanović od 57.), Bogičević, Bakrač, Pavić – Šabanadžović (Blagojević od 62.), Vranješ – Zec, Čurjurić, Veselinović (Zajmović od 46.) – Krpić.
Apollon: Bruno Vale – Pedro, Yuste, Roberge, Vasiliou – Sachetti, Kyriakou, Papoulis – Sardinero (Bru od 73.), Maglica (Pereyra od 46.), Schembri (Zelaya od 46.).
Žuti kartoni: Veselinović, Vranješ, Zec, Papoulis, Pereyra