Fudbaleri Željezničara su u okviru 27. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Krupu sa 3:0.

U sedmoj minuti brza kontra gostiju, a u završnici iskosa udarac Mandića brani Fejzić. Deset minuta poslije sjajna situacija za Krupu. Prvo je Sipović blokirao loptu koja je potom pogodila prečku, a Potom Mandić šutirao, ali je Fejzić uhvatio loptu. Dvije minute poslije udarac Milanovića brani Fejzić. Plavi prvi put prijete u 24. minuti kada E. Zec šutira iz okreta, a Marković brani. Nažalost, nakon udarca E. Zec se povrijedio i napustio je igru.

Željo je poveo u 31. minuti. Slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora izveo je Damir Saiković, šutirao prizemno i matirao Markovića. Samo dvije minute poslije bilo je 2:0. Mladen Veselinović je iskosa sa 25 metara snažno šutirao i pogodio mrežu Krupe.

Veselinović u 38. minuti šutira sa vrha šesnaesterca, a loptu u korner blokira Jelić. Minutu poslije Mujezinovič ubacuje, a ponovo Veselinović šutira, ovaj put glavom pogađa prečku. U 43. minuti naš tim je postigao novi gol. Ramović je povukao loptu, dodao do Sulejmana Krpića koji iskosa precizno šutira i pogađa mrežu Krupe. U 45. minuti sjajna prilika za naš tim, Ramović je probio po desnoj strani, ubacio, a Veselinović sa pet metara iz duela sa golmanom šutirao preko gola. U narednom napadu novi prilika, Šabanadžović je povukao loptu, odigrao za Veselinovića, koji šutira, ali Marković dobro brani. Na poluvrijeme se otišlo sa 3:0.

Bogičević u 49. minuti sjajno izvodi slobodan udarac sa 20 metara, ali ipal lopta pogađa prečku. Milanović u 59. minuti iz prekida sa 30 metara šutira preko našeg gola. Ramović u 69. minuti šutira sa 20 metara, lopta odlazi preko gola. Dujaković u 75. minuti šutira sa 20 metara, Fejzić sigurno brani. Minutu poslije pokušao je i Đ. Zec, ali i ovaj put siguran je bio Fejzić. Još jednom je Fejzić sigurno djelovao kada je u 88. minuti uhvatio loptu nakon udarca Zeca iskosa. U 90. minuti Klepač nakon driblinga šutira sa 18 metara, Marković paradom spašava gol.

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu protiv Širokog Brijega. Susret na Grbavici se igra u 20 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Fejzić – Stanić, Bogičević, Sipović, Pavić – Šabanadžović (Hajdarević od 78.), Sadiković – Krpić, Ramović, Veselinović (Klepač od 53.) – E. Zec (Mujezinović od 27.).
Krupa: Marković – Nikodijević, Jelić, Karišik, Puzigaća – Brtan (Palić od 72.), Dujaković – Milanović, Babić (Modić od 46.), Đ. Zec – Mandić (Aganspahić od 46.).

Žuti kartoni: Marković, E. Zec, Ramović