FKZFudbaleri Željezničara su u okviru 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Radnik sa 2:0.

Za Želju su od prve minute igrali: Kjosevski – S. Stevanović, Bogičević, Kerla, D. Stojanović – Marković, Radinović – M. Stevanović, Zeba, Zakarić – Lendrić. Za ekipu Radnika su počeli: Lučić – Zeljković, Franić, Kosorić, Krsmanović – Beširević, F. Stojanović, Okić, Đurić, Vasić – Obradović.

U 13. minuti elika prilika za Želju. Zeba je ubacio sa strane na drugu stativu gdje do lopte dolazi M. Stevanović i šutira pored gola. Tri minute poslije Zeba iz kornera dodaje do D. Stojanovića koji sa 20 metara šutira visoko preko gola gostiju. U 18. minuti F. Stojanović šutira sa 25 metara, ali nije bilo opasnosti po naš gol.

Marković je u 23. minuti snažno šutirao sa distance, ali je lopta otišla preko gola Radnika. Franića je u 31. minuti zbog povrede zamijenio Bajić. Ponovo je Marković prijetio gostima. Ovaj put, iz odlične situacije sa pet metara glavom šutira, ali je Lučić sjajno odbranio. Zeba u 40. minuti ubacuje iz kornera, Kerla sjajno skače, šutira, ali Lučić sjajno izbacuje loptu u korner.

Željo je poveo u 42. minuti. M. Stevanović je ubacio  sa strane, Zeba propustio, a Goran Zakarić sjajno iz okreta pogađa mrežu Radnika. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvo Željezničara od 1:0.

U 54. minuti dobar napad Radnika, ali ubačaj Vasića prema usamljenom Obradoviću nije bio najbolji. Igrala se 67. minuti kada je Zeba sjajno povukao loptu, te snažno šutirao sa 20 metara, ali je Lučić odbranio. Peco je u istoj minuti zamijenio Vasića. Dvije minute poslije je peco zaradio žuti karton. U 70. minuti Hasanović je zamijenio Radinovića. Zakarić je u 74. minuti dobio žuti karton. Dvije minute poslije je Stanić zamijenio D. Stojanovića. Ađemović je u 81. minuti zamijenio F. Stojanovića.

U 82. minuti M. Stevanović iskosa dolazi do gola Radnika, ubacuje, ali Zeljković izbacuje u korner. U istoj minuti je Bekrić zamijenio Zebu koji je dobio velike ovacije. U sudijskom vremenu je S. Stevanović dobio žuti karton. U posljednjoj minuti Željo je potvrdio veliku pobjedu. Stanić je prošao po strani, ubacio do Ivana Lendrića koji rutinski postiže pogodak za novu pobjedu Plavih!

Nakon prvog dijela prvenstva Željezničar je zauzeo drugu poziciju na tabeli, a u nastavku nas očekuju derbi susreti u Ligi za prvaka.

POGLEDAJ GALERIJU