Fudbaleri Željezničara su u okviru 9. kola m:tel Premijer lige BiH remizirali sa Veležom 0:0.

Udarac Boje iz devete minute brani Bogdanović. Minut poslije Ćosić matira Bendera, ali sa gol-linije izbacuje Vrhovac. U 18. minuti velika prilika za Želju. Kosorić je šutira, loptu ispred gola izbacuje Radovac, potom Bogdanović sjajno reaguje. Bender u 22. minuti brani udarac Vehabovića sa 25 metara. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Peco u 48. minuti iskosa se lijepo namjestio, i šutirao preko našeg gola. Sjajno je Subašić pokušao u 49. minuti, ali njegov udarac iz slobodnog udarca iskosa ide kraj gola Veleža. Velež opasno prijeti u 58. minuti, nakon duge i lijepe akcije Vehabović šutira malo pored našeg gola.

Juričić šutira u 68. minuti, Bogdanović brani. Željezničar je u 73. minuti propustio najbolju šansu na utakmici. Juričić je propustio priliku za penala, šutirao je preko gola. Još jedan velika prilika za Želju u 84. minuti. Juričić je ukrao loptu Zvoniću, iskosa šutirao, Radović sjajno reagovao. Kosorić u 86. nakon ubačaja šutira, defanzivci Veleža u posljednji trenutak izbacuju iz peterca. Anđušić u 88. minuti propušta sjajnu priliku, sam je šutira sa deset metara pored gola.

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu protiv Sarajeva. Susret na Koševu počinje u 20:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Bender – Blažević, Vrhovac, Kosorić, Malić – Crnčević, Mekić – Subašić,
Velež: Bogdanović – Radović, Zeljković, Ćosić, Isić, Hasanović, Vehabović, Salčin, Zajmović, Dejanović, Radovac.