Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice remizirali sa Zrinjskim 0:0.

Prvo poluvrijeme Zrinjski je prijetio preko Filipovića koji je pokušavao sa distance, ali svi su pokušaji otišli preko gola. Najbolju priliku za naš tim imao je Lendrić nakon dodavanja Štilića kada je pogodio stativu. U prvom poluvremenu su zbog međusobnog koškanja crvene kartone zaradili Alispahić i Bilbija.

U drugom poluvremenu ponovo smo gledali tvrdu utakmicu. Zrinjski je imao dvije odlične šanse preko Asima Zeca, dok je za Plave priliku imao Stanić.

Utakmicu su zbog povreda propustili Ermin Zec, Bojo, Veselinović i Pavić. Tri juniora, Mujić, Pehilj i Karalić su odigrali posljednjih deset minuta susreta.

Narednu utakmicu Željezničar igra u okviru Premijer lige BiH protiv Radnika. Susret u Bijeljini igra se u subotu od 14:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Kjosevski – Blažević (Stevanović od 45.), Kosorić (Ikić od 45.), Jovanović (Miletić od 80.), Šehić – Alispahić (Jamak od 45 (crveni karton)), Sadiković (Karalić od 80.)- Ramović (Mujić od 80.), Štilić (Mujezinović od 72.), Zajmović (Stanić od 15.) – Lendrić (Pehilj od 80.).