Fudbaleri Željezničara su u okviru 3. kola Premijer lige BiH savladali Zrinjski sa 2:0.

Todorović u 4. minuti iskosa opasno prijeti, ali lopta ide preko gola. Tri minute poslije Čurjurić proigrava Krpića koji iz teške situacije glavom šutira u dobro postavljenog Soldu. Veselinović u 15. minuti šutira iskosa sa distance, Soldo brani. Minutu poslije Jović iz slobodnog udarca šutira, Kjosevski hvata.

Dobar napad Plavih u 19. minuti, ali ubačaj Veselinovića je u posljednji trenutak uhvatio Soldo. Stevanović sjajno ubacuje u 33. minuti, ali Krpić je zamalo zakasnio. U 35. minuti najbolja prilika za Zrinjski. Lijepa kombinacija po lijevoj strani, a u završnici Jović sa deset metara šutira pored gola. Kao da je ta prilika razbudila naš tim i već u narednoj minuti su Plavi poveli. Zec je gurnuo za Stevanovića, ovaj ubacio, a Veselinović šutirao i pogodio Krpića i lopta je završila u golu Zrinjskog. 

U 39. minuti bilo je 2:0. Veselinović je oboren u kaznenom prostoru, a glavni sudija dosudio penal. Siguran sa 11 metara bio je Krpić. Na poluvrijeme se otišlo sa 2:0.

U 48. minuti Čurjurić tuče sa 30 metara, lopta odlazi malo pored gola. Dvije minute poslije nakon kornera lopta se odbija do Blagojevića koji hvata volej, ali lopta pogađa prečku. Blagojević lucidno u 62. minuti proigrava Jazvića, ovaj iz duela šutira proed gola gostiju. Jović sjajno gađa u 69. minuti, ali Kjosevski još bolje paradom spašava naš gol. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra protiv Zvijezde 09 u nedjelju. Susret u Ugljeviku počinje u 17:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Rodin, Bogičević, Pavić – Blagojević, Hajdarević (Vranješ od 70.) – Zec, Čurjurić (Arežina od 80.), Veselinović (Jazvić od 60.) – Krpić.
Zrinjski: Soldo – Galić, Barišić (Laštro od 15.), Jakovljević, Kadušić – Pezer, Rustemović – Barić (Čirjak od 42.), Bilbija, Todorović (Marković od 79.) – Bilbija.
Žuti kartoni: Pavić, Bilbija, Bogičević,