Fudbaleri Željezničara su u okviru 13. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi na Grbavici od Zrinjskog 1:0.

Beća u šestoj minuti šutira sa 25 metara, lopta ide preko gola. U 17. minuti velika šansa za Zrinjski. Ćorluka ubacuje, a Janković glavom neometan glavom šutira pored gola.

U 20. minuti ponovo Ćorluka ubacuje, ovaj put Janković nogom šutira, Bender brani. Zrinjski je poveo u 29. minuti. Lopta je došla do Tičinovića koji sa 20 metara pogađa samo rašlje našeg gola. 

Santos u 37. minuti pravi dar-mar, brzim trkom s centra je stigao do gola Zrinjsko, snažno šutira, Čondrić sjajno odbranio u korner. Udarac Hodžića sa 30 metara brani Čondrić. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

Ogromna šansa za Želju u 58. minuti. Hodžić je iskoristio neopreznost Čondrića, dodao do Štilića koji šutira ispred gola i pogađa prečku. Tri minute poslije ponovo Štilić iz okreta sjajno pokušava, Jakovljević na gol-liniji izbacuje. Santos u 66. minuti ulazi u sredinu i šutira sa 25 metara, lopta ide preko gola. Bekrić u 75. minuti šutira iz slobodnog udarca, lopta ide malo preko gola.

Abdul Musa u 77. minuti šutira pored našeg gola. Nova dobra prilika za Plave u 77. minuti. Amoah je iskosa šutirao, Čondrić sjajno odbranio. Vego u 87. minuti nakon gužve šutira preko gola.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Širokog Brijega. Susret na Pecari počinje u 19:00 sati.

POGLEDAJ GALERIJU