Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 29. kola BH Telecom remizirali sa Rudarom 1:1.

Željo je počeo u sastavu: Fejzić, S. Stevanović, Hodžurda, Kosorić, Kramarić – Zahirović, Bekrić, Beganović, M. Stevanović, Stanić – Lendrić. Za goste su igrali: Kozić, Šodić, Pekija, Burazor, Antonić, Kantar, Milutinović Rastoka, Jovičić, Jakupović i Erić.

Nakon uvodnog pritiska Željo prvi put prijeti u 13. minuti. Bekrić je ubacio iz slobodnog udarca, a Beganović glavom šutirao i pogodio prečku. Tri minute poslije gosti prijete, ali je udarac fudbalera Rudara sigurno uhvatio Fejzić. Igrala se 19. minuta kada Šodić šutira sa 30 metara, ali bez opasnosti za Fejzića. U 22. minuti Beganović je dobio žuti karton.

U 27. minuti Lendrić dodaje do S. Stevanovića koji sa 20 metara snažno šutira, ali Kozić sjajnom paradom izbacuje u korner. Nakon kornera M. Stevanović glavom pokušava preko gola. Minutu poslije Kramarić ubacuje, a Lendrić šutira preko gola. U 31. minuti zbog zadržavanja Kozić je zaradio žuti karton.

Kantar u 34. minuti šutira iz slobodnog udarca, a Fejzić hvata loptu. U narednoj akciji Kramarić šutira visoko preko gola. U međuvremenu je Kantar zaradio žuti karton. Pet minuta prije kraja prvog dijela Kantar se našao pred našim golom, ali snažan udarac odlazi tik pored desne stative gola Plavih.

U  sudijskom vremenu prvog dijela je Stanić šutira iskosa preko gola, a Šodić je dobio žuti karton zbog prigovora. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0.

Tiago je od prve minute drugog poluvremena zamijenio Stanića. Odmah na početku je Tiago prošao po strani, dodao do Lendrića koji ostavlja za Bekrića čiji udarac pogađa stativu. U 51. minuti Bekrić šutira iz slobodnog udarca, lopta je zakačila živi zid i prošla uz samo stativu gostujućeg gola. U nastavku je Hodžurda zaradio žuti karton. Nakon prekršaja Kantar šutira pored gola.

Kramarić u 57. minuti ubacuje, a Beganovićev atraktivan pokušaj odlazi preko gola. M. Stevanović u 59. minuti šutira, Kozić brani, a Lendrić postiže gol koji je poništen zbog nedozvoljene pozicije. E. Sadiković je zamijenio Bekrića. U 68. minuti Beganovićev udarac je blokiran, a potom M. Stevanović šutira preko prečke.

U 71. minuti Tiago sa ivice kaznenog prostora šutira preko gola. Djermanović je zamijenio Beganovića. Hodžurda u 73. minuti šutira preko gola nakon slobodnog udarca. Rastoka u 74. minuti sa ivice kaznenog prostora šutira pored gola. U 77. minuti brza kontra Rudara, a u završnici udarac Erića brani Fejzić.

U 80. minuti u jeku napada Želje, Kosorić je spustio loptu Rokviću koji snažnim udarcem sa 25 metara pogađa našu mrežu. U 83. minuti Lendrić šutira glavom, a Kozić sjajno brani. Željo je poravnao u prvoj minuti sudijske nadoknade, a gol je postigao Ivan Lendrić. U posljednjem napadu je na ubačaj Djermanovića Lendrić šutira preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao, ostalo je 1:1.

Narednu utakmicu Željo igra narednu subotu protiv domaće Slavije od 17 sati.

POGLEDAJ GALERIJU