U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju sa klupe predvodi Adin Mulaosmanović, savladala je vršnjake Slovenije sa 2:1, a nastup su ubilježila tri kadeta Željezničara.

U okviru prijateljske utakmice odigranoj u Trening centru u Zenici kadeti BiH su bili bolji od kadeta Slovenije sa 2:1. Andrija Drljo je doveo Zmajeve u vodstvo, na 2:0 povisio je kadet Želje Madžid Šošić, a konačnih 2:1 postavio je Žan Vipotnik. Među prvih 11 bila su dva fudbalera našeg Kluba, pomenuti Šošić i Amar Drina. U drugom dijelu u igru je ušao i Hamza Gasal.

Foto: nfsbih.ba

Bio je to uspješan debi v.d. selektora Adina Mulaosmanovića na klupi kadetske reprezentacije. Trener Željezničara je nakon susreta izjavio da je cilj bio pojačati konkurenciju sa novim igračima.

– Na prethodnom zimskom kampu su se nametnuli neki igrači i danas su dobili šansu. Imali smo pet novih igrača u prvoj postavi. Cilj nam je bio da vidimo možemo li pojačati konkurenciju i momci su pokazali želju i zalaganje. Rezultat možda i nije bio u prvom planu, ali raduje nas što smo ostvarili pobjedu. Nastavićemo da se pripremamo za elitni krug kvalifikacija, rekao je Mulaosmanović.

Foto: nfsbih.ba

BiH i Slovenija će 21.02. odigrati još jedan prijateljski susret koji će se igrati u Zenici u 11 sati.