Na istočnoj tribini održana je konferencija za medije povodom otvaranja istočne tribine Stadiona Grbavica, a o svečanom događaju su govorili sutrašnji govornici Nermin Tulić i Mustafa Čizmić.

Proslavljeni sarajevski umjetnici i veliki navijači Željezničara, Nermin Tulić i Mustafa Čizmić, sutra će prije utakmice svojim nastupom učestvovati u svečanom otvaranju tribine. Tulić se obratio medijima i govorio o emocijama kada je riječ u Želji i Grbavici.

– Pamtim Grbavicu još iz vremena dok ovdje nije bilo ni kuća ni ničega. Volim Željezničar, mnogo je tu emocija. Ovo je predivan dan za sve nas koji Željezničar imamo u srcu, kazao je Nermin Tulić.

Potom se medijima obratio Mustafa Čizmić koji je tokom rata napisao pjesmu Grbavica.

– Na Grbavici imam više staža nego što ga imam u školi, kazao je kroz smijeh Čizmić i dodao:

– Ovo je veliki dan za nas. I profesionalno i lično me za Grbavicu vežu velike emocije i još uvijek se svakodnevno sjećam momenata o kojima govori ta pjesma. Ponosan sam što sam danas ovdje i nadam se da će ovaj klub napredovati na isti način i u budućnosti, rekao je Čizmić.

Nakon toga je Damir Džumhur, najbolji bh. teniser, zvanično realizovao kupovinu desetogodišnje ulaznice, te je istakao da mu je drago što je na ovaj način uzeo učešće u izgradnji istočne tribine.

– Cijela tribina izgleda sjajno, ovo mi je zbog obaveza bila prva prilika koju sam mogao iskoristiti da dođem ovdje. Ja volim Željezničar i drago mi je što ću i kroz ovaj projekat biti dio kluba.

Utakmica počinje u 19 sati, a svečani program otvaranja istočne tribine u 18:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU