Željezničar je u okviru 9. kola m:tel Premijer lige BiH remizirao sa Sarajevom 1:1.

U 17. minuti prva prilika na utakmici, nakon udarca sa distance lopta dolazi do Dupovca čiji udarac odlazi pored našeg gola. Štilić je iskosa u 24. minuti šutira iz prekida, lopta odlazi preko gola. U 31. minuti Velkoski iskosa hvata volej, lopta pogađa Blaževića i pogađa vanjski dio naše stative. Udarac Rahmanovića iskosa sa distance iz35. minute odlazi pored gola Erića.

Sarajevo je do vodstva došlo u 38. minuti. Lopta se nakon gužve odbila do Tatara koji je šutira, Erić odbio, a Rahmanović natrčao na loptu i zatresao našu mrežu. U 45. minuti Handžić šutira iz voleja sa deset metara, Erić dobro brani. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Prvi u drugom dijeli prijeti Rahmanović koji sa 30 metara šutira pored gola Plavih. Hajdarević u 64. minuti lijepo proigrava Lendrića koji šutira sa 20 metara, Kovačević paradom spašava svoj gol. Dvije minute poslije nakon kornera Hajdarević šutira glavom, Kovačević izbacuje ispod prečke u korner.

 Željo je izjednačio u 67. minuti. Lopta je došla iskosa do Mehmeda Alispahića koji fenomenalno šutira i pogađa rašlje domaćeg gola. Udarac Bekrića iz slobodnog udarca u 74. minuti brani Kovačević. Pejović u 82. minuti šutira sa 20 metara, lopta ide pored gola. Željezničar u sudijskom vremenu propustio veliku priliku za pobjedu, Lendrić je izbacio Šerbečića, izašao pred Kovačevića koji je uspio odbraniti u korner.

Narednu utakmicu Željezničar igra u ponedjeljak protiv Borca. Susret u Banjaluci počinje u 18 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Blažević, Kosorić, Ikić, Šehić – Hajdarević, Alispahić (E. Zec od 81.) – Veselinović (Bojo od 32.), Štilić (Miletić od 85.), Mujezinović (Bekrić od 46.) – Lendrić.
Sarajevo: Kovačević – Oremuš, Šerbečić, Dupovac, Pidro – Đokanović, Pejović – Tatar, Rahmanović (Jukić od 87.), Velkoski (Fanimo od 70.) – Handžić.
Žuti kartoni: Kovačević, Kosorić, Handžić, Šerbečić, Fanimo,