Održana je konferencija za medije u Plavom salonu na kojoj je zvanično potpisan ugovor o sponzorstvu između FK Željezničar i Sarajevo osiguranja.

FK Željezničar bogatiji je za novog Zlatnog sponzora. Riječ je o Sarajevo osiguranju koje već duži niz godina podržava naš Klub, a današnjim potpisom ugovora saradnja je dostigla mnogo viši nivo. Medijima su se obratili predsjednik FK Željezničar, Senad Misimović, te direktor Sarajevo Osiguranja, Arif Kulić.

– Hvala našim partnerima. Želio bih pozdraviti igrače i stručni štab jer smo mi servis sportskom segmentu i sve što radimo zapravo je stvaranje preduslova da postanemo ozbiljan klub. Kada klub bira partnera onda razmišlja o vrijednostima kompanije i snazi brenda. Dugo smo pregovarali sa Sarajevo osiguranjem, prepoznali smo želju za ulaganjem u sport. Smatramo da je zlatno sponzorstvo u ovakvim uslovima statusa, konjukture i uopšte privrednih kretanja jedna vrlo važna stvar. Pokušat ćemo preko svojih poslovnih partnera i kontračinidbi koje možemo obezbijediti stvoriti pretpostavke da Sarajevo osiguranje i FK Željezničar iduće godine napravi jedan novi nivo u poslovnoj saradnji. Da bi klub bio ozbiljan imamo dva kolosijeka i ne smije biti zaostatka niti poslovnog niti sportskog segmenta, to mora biti sinergija da bi ostvarili zajedničke ciljeve, istakao je Senad Misimović, predsjednik FK Željezničar.

– Zahvalio bih se svima na dolasku. Sarajevo osiguranje je u oblasti osiguranja najdugotrajniji brend u državi. To je društveno-odgovorna kompanija i nakon naših problema u poslovanju u protekle dvije godine dogodile su se stvari da se Sarajevo osiguranje vratilo na stare staze. Odlučili smo biti zlatni sponzor, osjetili smo novu energiju u klubu i pozitivne pomake u našem sportu. Pokušali smo i našli paralele sa našom kompanijom. Želja nam je da saradnja bude dugotrajna na obostrano zadovoljstvo, kazao je Arif Kulić.

Logotip Sarajevo osiguranja krasit će šorc fudbalera Željezničara, a saradnja je potpisana na godinu dana. Uskoro na Facebook stranici Kluba pogledajte video obraćanja predsjednika Senada Misimovića i direktora Akifa Kulića.

POGLEDAJ GALERIJU