Fudbaleri Željezničara su u okviru 28. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Borca sa 2:0.

Drljo u 21. minuti šutira sa distance, Ćetković paradom izbacuje u korner. Hodžić (18) je u 25. minuti nakon prvog svog prekršaja na sredini terena dobio žuti karton. Jurilj u 27. minuti šutira iskosa, Kosorić sjajno reaguje i izbacuje loptu u korner. Kulašin iskosa pokušava u 32. minuti, Muftić dobro brani, na odbijenu loptu natrčava Ninkković, šutira, Drina odlično blokira.

Muftić još jednom sjajno reaguje u 38. minuti. Kulašin je dodao do Mrkaića koji se našao sam pred našim golom, šutirao, ali Željin golman još jednom dobro brani. Muftić u 42. minuti dobija žuti karton zbog navodnog odugovlačenja igre. Hajdarević u 45. minuti opravdano dobija žuti karton zbog prekštaja laktom. Mekić odlično gura za Šehića u 46. minuti, ovaj iskosa šutira preko gola domaćih. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 49. minuti nakon objektivno nepostojećeg prekršaja, Galić zbog reakcije dobija žuti karton. Udarac Mrkaića iz 52. minuti brani Muftić. Hajdarević šutira sa 30 metara u 54. minuti, lopta ide preko gola. Ponovo Mekić u 57. minuti gura u šansu Šehića koji iskosa šutira pored gola. U 60. minuti Predragović ubacuje, a Lazić iz voleja šutira visoko preko našeg gola.

Ninković iz prekida iskosa u 68. minuti snažno šutira preko gola. Dvije minute poslije Mrkaić spušta za Jurilja koji sa strane loše zahvata loptu i šutira pored gola. Borac je poveo u 71. minuti. Nakon ubačaja sa strane u duelu su bili Mrkaić i Drina, lopta je pogodila našeg defanzivca i završila u mreži. 

Pet minuta poslije bilo je 2:0. Ninković je ubacio iz kornera, a Piščević sa tri metra ubacio loptu u gol. Štilić je ubacio iz kornera u 81. minuti, Haračić glavom šutirao preko gola. Mekićev udarac iz 85. minute brani Ćetković. Ninković u 86. minuti šutira sa 25 metara, Muftić brani. U 89. minuti Drina ubacuje, Haračić šutira glavom pored gola Borca. Štilićev pokušaj iz 93. minute odlazi pored gola.

Željezničar: Muftić – Galić, Kosorić, Drina, Šehić – Hajdarević, Hodžić (18) – Drljo, Beganović, Santos – Hodžić (99). Još su igrali: Mekić, Krpić, Štilić, Gasal, Haračić.

Narednu utakmicu Željezničar igra u utorak protiv Igmana. Susret na Grbavici počinje u 20:00 sati.