Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Radnikom 1:1.

U trećoj minuti Kvesić ubacuje, a Kokotov udarac blokira odbrana gostiju. Četiri minute poslije korner za Radnik, a udarac glavom Memiševića odlazi pored gola. Samo nekoliko sekundi poslije Memija šutira pored gola Bodiroge. U 21. minuti nakon brze akcije Plavih, Ognjen Đelmić šutira sa vrha kaznenog prostora pored gola.

Plavi su poveli u 23. minuti. Golman Radnika je napustio svoj prostor, a Đelmić sa 30 metara lob udarcem donio radost našim navijačima. Minutu poslije je Radnik izveo lijepu kombinaciju, ali se napadač spetljao u završnici. U 31. minuti dva pokušaja Plavih. Prvo je Bajić iz slobodnog udarca pogodio živi zid, a potom Đelmić šutirao pored gola.

Sedam minuta prije kraja su gosti poravnali. Nakon greške naše ekipe na desnoj strani, gosti su istrčali kontru, te preko Aleksandra Vasića zatresli Antolovićevu mrežu. Dvije minute poslije ubačaj Bajića završava tik pored desne stative gostujućeg gola.

Prvih dvadeset minuta drugog dijela Plavi su pokušavali, ali je odbrana gostiju bila na visini zadatka. Hadžiahmetovića je zamijenio D. Sadiković. U 65. minuti je Zeljković ubacio, Đelmić prihvatio loptu, ali njegov udarac brani Bodiroga. Umjesto Uzelca je ušao Čolić. U 73. minuti Bajić šutira, ali je ponovo Bodiroga na visini zadatka. Samo tri minute poslije odlična akcija Plavih, a Memijin udarac odlazi pored desne stative.

Pet minuta prije kraja Varea je zamijenio Đelmića. U 90. minuti je Varea propustio veliku priliku kada je sa samo pet metara pogodio Bodirogu.

POGLEDAJ GALERIJU