Fudbaleri Željezničara su u okviru 32. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Čelika sa 2:1.

U trećoj minuti Zec ubacuje s desne strane nakon dobrog pasa Hajdarevića, ali u posljednji trenutak ispred Krpića loptu u korner izbacuje Vrhovac. Dvije minute poslije iz slobodnog udarca Krpić snažno šutira pored gola. U osmoj minuti Bajić nakon prekida šutira preko gola. U 15. minuti Hajdarević sjajno gura za A. Zec koji s vrha kaznenog prostora šutira pored gola. Još jedna dobra prilika za naš tim u 16. minuti. Mujezinović je probio po desnoj strani, ubacio, a na drugoj stativi Zajmović glavom šutirao u spoljni dio mreže.

Gosti prijete u 21. minuti. Dedić je šutirao iz slobodnog udarca sa 30 metara, Fejzić bio siguran. A. Zec u 25. minuti s 18 metara iz poluvoleja pokušava, lopta odlazi pored gola. Nakon kornera je Krpić glavom šutirao preko gola. U 34. minuti sjajna prilika za Plave. Zec se dobro oslobodio Pecelja, iskosa šutirao, Pavlović odbbio do Krpića koji asistira za Zajmovića, ali ipak iz duela je krilni fudbaler mlako šutirao u golmana Čelika. I minut poslije je Zajmović šutirao, ali i ovaj put Pavlović siguran.

Gosti su poveli u 39. minuti. Dedić je izveo slobodan udarac, a Vrhovac skočio i glavom skrenuo loptu u našu mrežu. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

U prvoj minuti nastavka Krpić iskosa šutira, Pavlović brani. Tri minute poslije Šabanadžović glavom šutira, Grahovac blokira, lopta pogađa prečku. Mujezinović ubacuje iz kornera u 52. minuti, Bogičević odlično skače, ali glavom šutira pored gola. Veselinović u 58. minuti iskosa šutira, Pavlović brani. Čelik je do drugog gola stigao u 58. minuti. Dedić je gurnuo loptu, Bogičević se okliznuo, a Dilaver pokupio loptu i matirao Fejzića.

Sadiković u 74. minuti ubacuje, Krpić glavom šutira pored gola. Minutu poslije Sadiković sa vrha šesnaesterca snažno šutira pored gola. U 78. minuti nakon kornera Rodin postiže gol, ali je poništen zbog toga što je lopta napustila igralište u trenutku ubacivanja iz kornera. Plavi su do gola stigli u 83. minuti. Mujezinović je ubacio iz kornera, a Ermin Zec glavom pogodio. Veselinović u 90. minuti ubacuje, E. Zec glavom šutira, Pavlović brani. Minutu poslije još jedna velika prilika ua naš tim, Veselinović je ubacio, lopta je preletjela Pavlovića, a ispred Krpića sa gol linije izbacuje Pecelj.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu, 25. maja, protiv Tuzle City. Susret na Tušnju se igra u 17 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Fejzić – Stevanović, Bogičević, Rodin, Bajić – Šabanadžović, Hajdarević (Sadiković od 46.) – A. Zec (E. Zec od 62.), Mujezinović, Zajmović (Veselinović od 46.) – Krpić.
Čelik: Pavlović – Hodžić, Ćubara, Vrhovac, Pecelj – Grahovac, Okoli – Livaja (Jurina od 54.), Dedić (Baban od 88.), Okić – Dilaver.
Žuti kartoni: Okoli, Livaja, Hajdarević, Jurina, Šabanadžović, Pavlović, Vrhovac, Dedić, Rodin,