Željezničar će u okviru 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Čelika, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu na kojoj se obratio šef stručnog štaba, Slavko Petrović, te prvotimac, Kerim Memija.

U uvodu konferencije za medije, obratio se učenik Pete gimnazije, Nedim Đedović, koji je prezentovao saradnju našeg Kluba sa školom koja podrazumijeva pomoć u prikupljanju novčanih sredstava za oboljelog profesora ove škole.

– Zahvalio bih se Klubu što u ime učenika i učenica izlažem projekat. Klub je u saradnji sa našom školom ušao u saradnju za skupljanje novčanih sredstava za našeg profesora, Elvira Dugalića. Potrebno je 80.000 eura za operaciju u Francuskoj. On je veliki navijač Želje. Sutra na utakmici će biti transparent sa humanitarnim brojem, kazao je Đedović.

O planiranim pripremama, te utakmici sa Zrinjskim i Čelikom govorio je šef struke, Slavko Petrović.

– Imali smo strahovito puno posla u posljednje vrijeme, puno razgovora pored samih utakmica. Novih rekonstrukcija u timu neće biti, dovest će se tri, četiri igrača koji će nas pojačati. Vjerujem u ovu ekipu pokazali su da se na njih može računati. Priprema programa za zimsku pauzu je u toku, u nedjelju treniramo posljednji put. Nakon toga deset dana imaju pauzu, a nakon toga imaju individualne treninge. Odredili smo i termine priprema, igrači dolaze 10. januara, tog dana će ekipa imati ljekarske preglede, 11. januara se nalazimo i odradit ćemo prvi trening. Ovdje ćemo ostati 20 dana, a 30. januara je planiran put za Antaliju. U Sarajevu ćemo igrati dvije pripremne utakmice, u Antaliji tri, a generalna proba će biti u Sarajevu, rekao je Petrović dodavši da protiv Čelika očekuje samo tri boda:

– Nas interesuju samo tri boda protiv Čelika. To je naš dužnik, prošle godine zbog njih Željo nije došao do Evrope, ove godine prva utakmica moja je bila u Zenici gdje smo odigrali 1:1. Malo glupo dobili penal, tako da ta dva boda smo nadoknadili na drugim terenima, ali oni bole i mi ćemo se revanširati. Čelik protiv Želje se uvijek dobro prezentuje, oni izgaraju kad igraju protiv nas. Što se nas tiče, Stanić je otpao, ima problema sa koljenom. Žerić je otkazao jer je pod temperaturom, Lazić je još pod znakom pitanja, vidjet ćemo danas. Mislim da za ovo vrijeme imamo jako dobru podršku sa tribina, navijači su nas bodrili sa 18. sprata u Mostaru i pozivam ih da napunimo stadion, da se ekipa još jednom zahvali za tu podršku i da navijači dožive jednu kvalitetnu utakmicu sa puno golova i tri boda.

Potom je utakmicu najavio mladi reprezentativac i prvotimac Želje, Kerim Memija.

– Sigurno velika pobjeda u Mostaru, na kraju krajeva niko se nije nadao tom rezultatu. Na naše veliko zadovoljstvo smo uspjeli pobijediti. Sigurno da je ekipa pod dojmom tom pobjedom, dobili smo krila koja će nam pomoći da pobijedimo Čelika, rekao je Memija, te je pozvao sve navijače da dođu na Grbavicu.

Utakmica između Željezničara i Čelika na rasporedu je sutra od 13 sati. Vidimo se!

POGLEDAJ GALERIJU