Željezničar je prozivkom i prvim treningom počeo s pripremama za narednu sezonu, a tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim.

– Ja ću birati igrački kadar u konsultaciji sa svojim saradnicima. To je u opisu mog radnog mjesta. Većina igrača su pod ugovorima, igrači koji su kod nas uvijek imaju prednost u odnosu na igrače koje bismo doveli sa strane ako su sličnih kvaliteta. Ne vjerujem da će biti previše pomaka što se tiče kadrovskih promjena. Dovest ćemo ciljano četiri igrača. Rodin je imao ponude iz Rumunije i Italije, njegov menadžer i on su zamolili da budu odsutni dan ili dva i probaju to finalizirati. Naravno, nama slijedi odšteta. Što se tiče pozicije golmana, jasno je da nismo bili zadovoljni situacijom ako smo doveli Filipa Erića. Na kraju sezone je branio Fejzić, koji je to odradio jako korektno, ali je realno slabiji golman od Kjosevskog. To za njegov razvoj i napredak nije bila sretnija varijanta. Sada smo doveli golmana približnih kvaliteta njegovim, pa ćemo vidjeti ko će se bolje razvijati i ko će braniti. Obojica imaju veliki izazov, kazao je Osim dodavši:

– Zasad nijednu utakmicu nismo dogovorili jer nismo znali šta će tačno biti na skupštini. Nismo znali kako ćemo funkcionisati, sada znamo šta ćemo raditi i lakše nam je, barem u narednih 15 dana. Ubrzano ćemo raditi na pronalasku protivnika. Pripreme ćemo odraditi u Livnu. Teren je dobar, klima je fina. Igrat ćemo s Troglavom, obećali smo im ako se budemo tamo pripremali. Do početka prvenstva ćemo odigrati šest, sedan utakmica i biti što spremniji. Bit ćemo dosta bolji nego prošle godine, bit ćemo konkurentni. Ove godine nismo bili, i to je nešto.