Kompanija Megamix je u poslovno-logističkom centru u Rajlovcu organizovala druženje legendi FK Željezničar,  članova Omladinske škole FK Željezničar koje kompanija Megamix stipendira, te uposlenika Kluba.

Simbolično, na dan historijskog potpisa ugovora za izgradnju istočne tribine Stadiona Grbavica, organizovano je druženje legendi FK Željezničar, polaznika Omladinske škole koji su stipendisti kompanije Megamix, direktora Omladinske škole, glavnog skauta FK Željezničar i članova administracije Kluba.

Ovom prilikom prisutni su se upoznali sa poslovnim procesima kompanije Megamix te dobili uvid u standarde i sistem rada kompanije. Druženju su prisustvovale legende Kluba: Ivica Osim, Mišo Smajlović, Enver Hadžiabdić, Boris Bračulj, Branimir Jelušić, Tarik Hodžić, Zdenko Jelić, Đorđe Đorđević, Hamo Dizdarević, Nusret Kadrić, Enes Brdarić, Duško Jovanović i Enver Kapidžić.

Domaćini druženja bili su Andreja Sušac i Arnela Honđo. Brend menadžerica kompanije Megamix Jasmina Maličević zahvalila se predstavnicima FK Željezničar na posjeti.

– Veliko nam je zadovoljstvo što danas u našoj kompaniji imamo priliku ugostiti legende FK Željezničar i članove Omladinske škole inače stipendiste kompanije Megamix. Svoju društvenu odgovornost i socijalnu osjetljivost kompanija Megamix iskazuje kroz različite obrazovne i sportske projekte koji su usmjereni ka razvoju mladih i talentovanih ljudi širom BiH. Ponosni smo što je i FK Željezničar naš partner u tom procesu. Ovakvim modelom poslovanja želimo podstaći i druge kompanije da pruže podršku mladim i talentovanim ljudima koji su budućnost bh. društva, kazala je brend menadžerica Jasmina Maličević.

Član skupštine FK Željeznicar Zdenko Jelić zahvalio se u ime svih legendi Kluba na gostoprimstvu, te naglasio bitnost druženja članova Omladinske škole i legendi Kluba.

– Naše druženje je bila sjajna ideja i sve što smo imali priliku da čujemo i vidimo je zaista impresivno. U ime svih legendi Kluba želim se zahvaliti na gostoprimstvu i činjenici da kompanija Megamix stipendira i naše mlade nade koje su najveći kapital Kluba. Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti ovakva druženja, rekao je Jelić.

– Rad u Omladinskoj školi ne podrazumijeva samo igrački odgoj nego i odgoj ličnosti. Omladinci koji su danas bili sa nama mogli su čuti detalje iz historije Kluba i dobiti dojam šta znaci nositi grb FK Željezničar. Zbog toga je jako važno da naši omladinci kroz rad i razgovor sa trenerima imaju priliku učiti o filozofiji Kluba i vrijednostima Kluba. Naš Klub afirmiše skromnost, marljivost, poniznost i nepretencioznost, naglasio je direktor Omladinske škole Sejfudin Tica.

Nakon druženja svi prisutni su dobili prigodne poklone kompanije Megamix.

POGLEDAJ GALERIJU