U Plavom salonu Stadiona Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj je načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo, uručio ček za izgradnju istočne tribine. Medijima su se obratili direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak, član Upravnog odbora, Almir Hadžiosmanović, te načelnik Općine, Nedžad Koldžo.

Na početku konferencije Nedžad Koldžo je uručio ček FK Željezničar u vrijednosti od 100.000 KM u svrhu izgradnje istočne tribine Stadiona Grbavica. Potom je načelniku Koldži uručen dres Kluba, a nakon toga medijima su se obratili Šiljak, Hadžiosmanović i Koldžo.

Medijima se prvo obratio načelnik Nedžad Koldžo koji je istakao da je Općina do sada, ali će i u budućnosti pomagati projekte infrastrukture sporta.

– Zahvaljujem se na dobrodošlici.Ja sam ovdje u prijatnoj ulozi s obzirom na to da smo mi uz pomoć Općinskog vijeća predvidjeli određena sredstva za pomoć izgradnje Stadiona Grbavica. Kompletan stadion treba uraditi, predvidjeli smo određena finansijska sredstva koja nisu mala. Radi se o 100.000 KM. Jedan od projekata podrške razvoju sporta je između ostalog i ovaj projekat kojim pomažemo gradnji istočne tribine. Općina je svojevremeno finansirala obnovu reflektora, dva puta podršku u rekonstrukciji svlačionica, umjetne trave, te sada reflektora na pomoćnom terenu gdje Željine selekcije koriste taj teren. Bili smo institucija koja je među prvima pomogla pri kupovini stolica prošle godine. Ono što nam je naročito važno je da utičemo i pospješujemo gradnju stadiona da bi se igrale međunarodne utakmice. Tu mislim na utakmice Želje, ali i reprezentacije. To nam je zajednički cilj jer glavni grad zaslužuje reprezentaciju, kazao je Nedžad Koldžo dodavši da je Općina u fazi pripreme budžeta za tekuću godinu gdje će biti odvojena sredstva za pomoć u poboljšanju infrastrukture FK Željezničar.

Član Upravnog odbora, Almir Hadžiosmanović, se zahvalio Općini i načelniku na izdvojenim sredstvima, te istakao da očekuje pomoć od Općine i u narednom periodu.

– Poželio bih dobrodošlicu načelniku Koldži. Sve ovo danas je potvrda da Općina Novo Sarajevo bi trebala, a i biće jedan od glavnih partnera u izgradnji stadiona. Naravno pored naših vjernih navijača kojim teško neko može parirati. Mi smo blizu brojke od 400 desetogodišnjih ulaznica. Navijači su najveći motiv zašto ovo radimo. Zahvalio bih se Općini i Koldži koji je prepoznao da u klupskim strukturama ima partnera. Općina će sigurno biti partner u izgradnji stadiona. Ponavljam da Željina porodica gradi stadion, dio porodice je i načelnik i Općina. Svi moramo iskoristiti historijski trenutak da taj stadion izgradimo do kraja. Pokrenuli smo aktivnosti za projekat južne tribine, želim da pozovem svakog člana porodice ko osjeća imalo ljubavi da se uključi u projekat izgradnje stadiona jer infrastruktura je preduslov za uspjehe. Očekujem od općine i u 2017. godini da će pomoći određenim sredstvima. Još jednom zahvaljujem se Općini i načelniku na saradnji koju imamo jedni sa drugima, rekao je Almir Hadžiosmanović.

Mirsad Šiljak, direktor FK Željezničar, se također zahvalio načelniku Koldži i Općini.

– Posebno želim da pozdravim načelnika, gospodina Nedžada Koldžu. Svi znate da u veoma kratkom vremenu FK Željezničar je započeo dva projekta. Prvi projekat je bio “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu” koji smo brzo završili uz pomoć navijača i prijatelja sporta. Drugi projekat je malo opsežniji i veći i nadam se da ćemo ispuniti obećani rok. Sve ovo se dešava uz jednu veliku pomoć administracije Općine i zahvalio bih se na tome Koldži jer je bio upućen u sve procese poboljšanja infrastrukture našeg Kluba. Nadam se da ćemo uz pomoć Općine Novo Sarajevo uspješno završiti i sljedeći projekat, a to je tribina jug, istakao je Mirsad Šiljak.

Nakon održane konferencije za medije delegacija je obišla radove na istočnoj tribini koji teku prema rasporedu.

POGLEDAJ GALERIJU