Omladinci Željezničara odigrali su utakmice 1. i 2. kola Omladinske Premijer lige BiH. Pioniri su savladali GOŠK sa 11:0 i Čelik sa 2:0, dok su kadeti protiv istih protivnika ubilježili pobjede od 6:0 i 4:1.

Počela je nova sezona Omladinske Premijer lige za pionire i kadete. U prvom kolu pioniri našeg Kluba su dočekali GOŠK i slavili pobjedu od 11:0. Četiri gola je postigao Trnka, dva Halilović, a po jedan Kobašević, Jaganjac, Karišik, Alagić i Hrkalo. Naš tim je igrao u sastavu: Bjelica, Otajagić, Kobašević, Trnka, Pajatak, Jaganjac, Mašala, Brković, Karišik, Halilović, Hrkalo. Još su igrali: Behlil, Kočević, Serdarević, Alagić i Martinović. Trener: Edim Hadžialagić.

I u drugom kolu pioniri Plavih ostvarili su pobjedu. Bolji od zeničkog Čelika su bili sa 2:0, a golove su postigli Halilović i Rastoder. Momčad Hadžialagića je igrala u sastavu: Bjelica, Otajagić, Kobašević, Trnka, Behlil, Kočević, Jaganjac, Mašala, Karišik, Halilović, Hrkalo. Sa klupe su ušli: Serdarević, Alagić i Rastoder.

Plavi su na trećem mjestu sa šest bodova i tri boda zaostatka u odnosu na prvoplasirano Sarajevo, s tim da naš tim ima utakmicu manje.

Kadeti ostvarili visoke pobjede

U prvom kolu su kadeti pregazili GOŠK sa 6:0. Tri gola je postigao reprezentativac Duraković, a po jedan Pehilj, Gasal i Alilović. Ekipa koju je predvodio Adin Mulaosmanović igrala je u sastavu: Milićević, Fejzić, Beća, Drina, Duraković, Pehilj, Džanko, Gasal, Ćorić, Karalić, Gušo. Još su igrali: Mujić, Mulaosmanović, Hodžić, Alilović i Husić.

U drugom kolu Omladinske Premijer lige Željo je savladao Čelik sa 4:1. Duraković, Pehilj, Karalić i Husić su pogađali za naš tim, dok je za goste strijelac bio Čančar. Plavi su igrali u sastavu: Milićević, Fejzić, Beća, Drina, Duraković, Pehilj, Džanko, Gasal, Karalić, Husić, Musić. Sa klupe su ušli: Mujić, Ćorić, Mulaosmanović, Hodžić i Alilović.

Željo je na drugom mjestu sa bodom zaostatka u odnosu na Široki Brijeg koji ima utakmicu više.

POGLEDAJ GALERIJU