Omladinci Željezničara igrali su utakmice Omladinske Premijer lige BiH. Pioniri su savladali Zrinjski sa 3:1, dok su kadeti bili bolji sa 2:0.

Pioniri Plavih su Pod Bijelim Brijegom savladali domaći Zrinjski sa 3:1. Golove za naš tim su postigli Eldar Mulaosmanović, Nasr Zubanović i Din Ćutahija, dok je za domaće pogodio Edis Buturović. Za Plave su igrali: Gusinac, Fejzić, Hubanić, Tabaković, Hasić, Ćutahija, Grcić, Nikšić, Ćorić, Mulaosmanović, Šušić. Još su igrali: Ragipović, Behlulović, Muftari i Zubanović.

Foto: Sport1.ba

Kadeti su također pružili dobru partiju u Mostaru i slavili sa 2:0. Strijelci za Plave su bili Amar Drina i Halid Džanko. Željo je igrao u sastavu: Muftić – Caca, Drina, Panjeta, Ramić – Duraković, Džanko – Mujić, Salanović, Musić – Huskić. Još su igrali: Beća, Gušo, Džindo, Hadžić, Aljić.

Pioniri Željezničara su drugi na tabeli sa tri boda zaostatka u odnosu na prvoplasirano Sarajevo. Kadeti su nakon lošeg starta uvezali nekoliko pobjeda i sada su stigli do četvrte pozicije. U narednom kolu Omladinske Premijer lige, Željo će dočekati zenički Čelik.

Foto: Sport1.ba