Povodom odigravanja utakmice prvog pretkola Evropa lige između Balzana i našeg Željezničar održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Milomir Odović i kapiten Marijan Antolović.

Prisutnim novinarima prvo se obratio Milomir Odović.

– Prije svega koristim priliku da vas pozdravim. Što se tiče Kerima Memije vi znate da je to izuzetno važan igrač za našu ekipu i vrlo je važno da je on prisutan. O njegovom statusu će odlučiti naši ljekari. Ja bih u ovom trenutku želio da odigramo najbolje što možemo, ja ne poznajem ovu ligu, ali na nama je da pružimo maksimum. S obzirom na to da sam već pola godine s ovom ekipom mi imamo prepoznatljivu igru, rijetko gubimo, kompaktni smo, igramo u oba smjera i nadam se da ćemo i sutra takvi biti, kazao je Odović.

Potom se obratio i Marijan Antolović.

– Sigurno da je za Balzan jako bitna utakmica, ali također i za nas. U zadnjih nekoliko godina nismo napravili dobar rezultat u Evropi i to će nam biti dodatni motiv. Sparina je, nije lako, ali smo trenirali u sličnim uvjetima na pripremama i neće to mnogo utjecati na nas. Sasvim sigurno nećemo potcjeniti protivnika, prošle godine smo imali loša iskustva. Maksimalno moramo ući u susret i mislim da ne bi trebalo biti problema, riječi su Marijana Antolovića.

Susret između Balzana i našeg tima je na rasporedu sutra od 17:45 sati na Hibernians stadionu uz direktan tekstualni prenos na našoj stranici.

POGLEDAJ GALERIJU