Juniori Željezničara su u okviru UEFA Omladinske Lige prvaka poraženi od Atletico Madrida sa 3:1.

U sedmoj minuti iskosa je pred naš gol krenuo Salomon, ali je Dujmović na vrijeme skratio ugao i izbacio loptu u korner. U devetoj minuti Željo je poveo. Žerić je prošao po lijevoj strani, ubacio do Mujagića koji propušta loptu za Eldara Šehić, a desno krilo Plavih rutinski pogađa mrežu Jorgandžija. U 13. minuti Dacić se izborio za loptu, dodao do Mujagića čiji ubačaj ispred Žerića hvata golman gostiju.

Gosti iz Madrida su u 20. minuti pogodili prečku našeg gola. Ubacio je Moya, Šabanadžović glavom udario loptu, a ona je odsjela na prečci. Minutu poslije ponovo Moya izvodi prekid, ali ovaj put Dujmović sigurno boksuje loptu. U 28. minuti bilo je 1:1. Grešku naše odbrane iskoristio je Navarro koji je uzeo loptu, te uz mnogo sreće dodao do Morena koji je pogodio našu mrežu. Minutu poslije Navarro glavom šutira pored gola.

Gosti su u 32. minuti došli do preokreta. Moreno je sjajno povukao loptu sa centra, došao do gola i matirao Dujmovića sa 2:1. U 40. minuti dobra prilika za Plave. Žerić je ubacio iz kornera, a Velić glavom šutirao pored gola. Sjajna prilika za Želju u 44. minuti. Naš tim je izveo brzu kontru nakon kornera, a u završnici na ubačaj Hajdarevića za malo kasne Šabanadžović i Mujagić. Minutu poslije Moreno šutira, Dujmović hvata loptu. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom gostiju od 2:1.

U prvoj minuti nastavka Mujagić šutira sa distance, Dos Santos izbacuje u korner. U 53. minuti Moya snažno šutira pored gola sa 20 metara. U 61. minuti sjajna prilika za Atletico. Nakon prodora po desnoj strani lopta dolazi do Morena koji sa 10 metara šutira preko gola. Minutu poslije Plavi su tražili najstrožiju kaznu kada je oboren Šabanadžović, ali glavni sudija se nije oglašavao.

Gosti su do vodstva od 3:1 stigli u 68. minuti Navarro je ostavio loptu za Aguera koji sa vrha kaznenog prostora pogađa našu mrežu. U narednoj minuti Mujarić šutira iskosa, Dos Santos izbacuje u korner. U 82. minuti dobrašansa za goste, a udarac Aguera brani Dujmović. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Željezničar: Dujmović – A. Šehić, Velić, Zilić, Beširević (Mujarić) – Hajdarević (Osmanović), Šabanadžović – E. Šehić, Dacić, Žerić – Mujagić (Hasanović).
Atletico Madrid: Dos Santos – Isaac, Aliaga, Punal, Montero – Munoz (Aguero), Toni Moya, Carro, Salomon (Dorta) – Navarro, Garces (Riquelme).
Žuti kartoni: Zilić, Beširević, Aliaga, Hajdarević, Žerić, A. Šehić, Moya.
Gledalaca: 7.500

POGLEDAJ GALERIJU