Željezničar u nedjelju u okviru 17. kola m:tel Premijer lige BiH dočekuje Borac, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Edis Mulalić i prvotimac, Dženis Beganović.

Edis Mulalić:

– Što se tiče naših igrača Gasal se lagano vraća, Malić ima tri kartona i neće biti u kombinaciji, Dženis igra sa slomljenom rukom, svaka mu čast, to pokazuje timski duh. Neću neka glupa obećanja davati poput ‘mi ćemo sutra, ovo, ono‘, nećemo ništa, nego sutra nam ponovo treba puno pameti, koncentracije, da izginemo za svaku loptu kad bude u posjedu protivnika. Pamet igra, tim igra i ako budemo na tom nivou kakvom smo u zadnje vrijeme, ne sekiram se. Kažem opet igra tim, igra pamet i potrebno je da neki plan koji radimo cijelu sedmicu sprovedemo u djelo. Hoćemo li biti u stanju, ne znam. Zbog toga govorim da glupa obećanja neću davati. Trebamo se skoncentrisati, biti na maksimumu, pa šta Bog da. Imamo još dva treninga i sutra video analizu Borca, a u samoj pripremi utakmice pomoći će nam ta prva utakmica, jer smo gore tanki bili u svim segmentima igre. Imamo cilj za sebe da popravimo taj utisak i motiv više da bolje odigramo protiv njih. Mislim da neće biti ista utakmica, i oni su promijenili trenera, obje ekipe su drugačije, pa sam i ja zainteresovan kako će to izgledati, kazao je Mulalić i dodao:

– Moram i sada pohvaliti timski duh, evo recimo Beganović igra sa slomljenom rukom, a to nije prvi igrač koji to radi. Novinari ne znaju koliko milion nekih problema ima, igrači se poturaju, svjesni su situacije i moraju još svjesniji biti za koga igraju, život da damo za ovaj klub do kraja i da probamo što više bodova skupiti, pa poslije možemo i analizirati i raditi neke stvari, ali ono što je do nas da odradimo do kraja, da do zadnjeg dana budemo na najvišem mogućem nivou.

Dženis Beganović:

“Ne mogu biti zadovoljan nekim stvarim, ali tu smo da treniramo da te stvari dovedemo na pravi put. U dobroj smo seriji rezulata tako da i na ovu utakmicu trebamo biti skocentrisani i moramo biti spremni na utakmicu.”

Utakmica se igra u nedjelju od 19:30 sati. Prodaja ulaznica vrši se u petak i subotu od 11:00 do 18:00 sati, te na dan utakmice od 10:00 sati.

POGLEDAJ GALERIJU