Željezničar će u okviru 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati Tuzlu City, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac, Aleksandar Kosorić.

– Veliki motiv i prva proljetna utakmica. Jedva čekamo da istrčimo i nadamo se podršci navijača. Nadam se uz tu podršku i ozbiljnost da ćemo doći do tri boda za nas, rekao je Aleksandar Kosorić, te dodao:

– Svjesni smo svi u zadnjoj liniji da ako mi budemo pravi i čvrsti, ako budemo uspjevali da odbranimo svoj gol, da ćemo gore moći minimalno postići jedan. Pripreme nisu mjerilo, igrali smo protiv kvalitetnijih protivnika, a mi smo se upoznavali. Trenutno je ok ali nije na nivou na kojem može da bude. Pokušaćemo da nastavimo svoj niz bez primljenog gola. Ima tu Ubiparip, ima još par kvalitetnih pojedinaca. Ekipa su koja je dobra u tranziciji i moramo dobro da obratimo pažnju.

Utakmica se igra u nedjelju sa početkom od 18:00 sati. Prodaja ulaznica po uobičajenim cijenama počinje na dan susreta u 10 sati. Za pripadnice ljepšeg spola omogućen je besplatan ulaz.

IMG 1829

Foto: www.fkz.ba