Željezničar će u okviru 5. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Sarajeva, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šefovi struke, Milomir Odović i Husref Musemić, te prvotimci, Vedran Kjosevski i Nihad Mujakić.

– Imali smo turbulentan početak sezone, svi znaju šta se dešavalo, ali posljednje dvije utakmice nam daju do znanja da možemo bolje. Derbi kao derbi, uvijek pobjeđuje ekipa koja ima više želja, nadam se da ćemo mi dokazati da smo kvalitetnija ekipa. Očekujem jednu dobru utakmicu, da će biti mnogo naših navijača i da ćemo na kraju slaviti, rekao je Kjosevski, te dodao:

– Kada odrastete u ovom gradu, znate šta predstavlja ova utakmica. Drago mi je što su se navijači vratili na derbije, nadam se da ćemo i sutra pružiti kvalitetnu utakmicu, nema nekog pritiska, nadam se da ćemo pokazati da vrijedimo i da smo dvije najkvalitetnije ekipe u ligi.

– Željezničar je u boljoj formi od nas, ali to ne mora ništa da znači. U svlačionici je dobra atmosfera, pobjeđuje onaj ko ima više želje, a nadam se da ćemo to biti mi, rekao je Mujakić.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Utakmica se igra sutra u 20:15 sati. Ulaznice su u prodaji danas od 10 do 18 sati u Fan shopu i u ulici Ferhadija.