Juniori Željezničara su u okviru Omladinske Lige prvaka remizirali sa domaćim Ludogoretsom 1:1.

Željo je počeo u sastavu: Dujmović – A. Šehić, Velić, Dubačkić, Beširević – Hajdarević, Osmanović – E. Šehić, Dacić, Žerić – Mujagić. Za domaće su počeli: Damyanov, Slavov, Valchev, Ivanov, Yankov, Milkov, L. Kovachev, Minchev, Klimentov, Dost, S. Kovachev.

U 10. minuti Željo prvi prijeti. Žerić je iskosa ušao u sredinu, šutirao desnom nogom, ali lopta trese spoljni dio mreže. Dvije minute poslije Kovachev šutira iz slobodnog udarca, Dujmović sigurno hvata. U 15. minuti dobar dubinski pas, Milkovizlazi prednaš gol, ali Dujmović na vrije izlazi i brani njegov udarac.

Mujagić u 20. minuti snažno šutira, Damyanov izbacuje u korner. Nakon toga su Plavi izveli tri kornera, ali su se domaći odbranili. U 30. minuti  Kovachev ponovo iz slobodnog udarca prijeti, ovaj put lopta odlazi pored gola. U 33. minuti brza kontra domaćih, Milkov u završnici šutira, a Dujmović paradom izbacuje u korner. Sjajna prilika za Želju u 34. minuti. Žerić je ubacio iz kornera, a Dubačkić sa pet metara šutira preko gola.

U 43. minuti nakon duge, lijepe akcije Plavih, Hajdarević sa 20 metara šutira, a Damyanov je sjajno odbranio. U posljednjoj minuti prvog dijela odlična prilika za domaće. Ponovo Kovachev prije iskosa, ali udarac odlazi malo pored našeg gola. Na poluvrijeme se otišlo sa početnim rezultatom, 0:0.

Sjajna prilika za Ludogorets u 53. minuti. Prvo je udarac iskosa Kovacheva odbranio Dujmović, a odbijenu loptu Dost ne uspijeva ubaciti u mrežu. U narednom napadu Osmanović šutira glavom, ali je siguran bio Damyanov. E. Šehić je u 56. minuti ubacio iz kornera, a na drugoj stativi Dacić uhvatio volej, ali domaći su izblokirali udarac. U 60. minuti Yankovaje zamijenio Petrov. U 61. minuti Žerić šutira sa distance, lopta odlazi malo pored stative domaćeg gola.

U 61. minuti Željo je poveo. E. Šehić je ubacio iz kornera, a Ajdin Mujagić glavom pogodio za slavlje Plavih u Razgradu. Šest minuta poslije Dimitrov je zamijenio Milkova. U 70. minuti Dost izlazi pred naš gol, ali šutira pored desne stative. Stoyanov je zamijenio Ivanova u 74. minuti.  U 82. minuti je Nuhanović zamijenio Osmanovića. Domaći su do poravnanja stigli u 88. minuti. Nakon ubačaja sa strane, Martin Minchev pogađa našu mrežu. 

Mujarić je u 90. minuti zamijenio E. Šehića. U sudijskom vremenu dvije prilike za Ludogorets, ali oba puta je Dujmović sjajno branio. A. Šehića je zamijenio Zilić. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Revanš susret se igra 18. oktobra u 18 sati na Stadionu Grbavica.

POGLEDAJ GALERIJU