Juniori našeg Željezničara su u okviru Omladinske Lige prvaka savladali Red Bull Salzburg sa 2:1.

U petoj minuti Hiroš sa 20 metara pokušava, ali udarac odlazi pored gola. Dvije minute poslije je Željo poveo. Lopta, nakon greške defanzivca gostiju, dolazi do Mujagića koji rutinski pogađa za vodstvo Želje. U 11. minuti Laimer šutira sa strane bez opasnosti po naš gol.

Berisha je u 20. minuti izašao pred Ćutahiju i šutirao snažno preko gola. Tri minute poslije Oberlin izlazi pred naš gol, šutira, ali Ćutahiju odlično brani u korner. U 27. minuti Grbavica je ponovo slavila. Haris Hajdarević je uzeo loptu, nanizao nekoliko fudbalera gostiju i pogodio za 2:0. Dvije minute poslije Laimer šutira pored gola.

U 35. minuti Berisha izlazi pred gol Plavih, ali Ćutahija fenomenalnom intervencijom spašava našu mrežu. Četiri minute poslije Hiroš ubacuje, a Mujagić šutira glavom preko gola. U narednom napadu Berisha šutira preko gola.

U trećoj minuti nastavka Oberlin istrčava pred Ćutahiju koji se fenomenalno postavlja i brani svoj gol. U 58. minuti Berisha izlazi pred gol, ali je Ćutahija bio odličan i ovaj put. Deset minuta poslije Gugganig snažno šutira sa 25 metara, a Ćutahiju uz pomoć prečke spašava mrežu. U 78. minuti Oberlin i Ćutahija ponovo jedan ispred drugog, a naš golman ponovo izlazi kao pobjednik.

Osam minuta prije kraja Ćutahija uzima loptu u ruke, a glavni sudija dosuđuje indirektan udarac. Marko Hodl je šutirao i pogodio za 2:1. U sudijskom vremenu gosti prijete još dva puta, te Željo pogađa prečku, ali se rezultat nije mijenjao i Plavi su se časnom pobjedom oprostili od Lige prvaka. Podsjećamo, u prvom susretu je Red Bull Salzburg slavio sa 4:0.

POGLEDAJ GALERIJU