Željezničar će u subotu dočekati ekipu Tuzle City, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Tomislav Ivković i prvotimac, Mustafa Mujezinović.

– Ova utakmica posljednja sa Borcem kao da je bila prije tri mjeseca sa gledišta koliko smo treninga napravili. Još jedan derbi protiv dobre ekipe koja je super vođena. Da ne igramo na Grbavici i da nemamo navijače kakve imamo, dao bih im ulogu favorita i prednost međutim pošto igramo na našem stadionu, to ne smijem napraviti, ovdje je sve moguće, barem ću dati 1 % prednosti nama. Igrali smo sa njima u Tuzli, to nam je bila druga utakmica, možda smo odigrali dobro do 70. minute kada smo poveli, oni nisu imali dobar dan, ali su nas u finišu ”samljeli” i nestali smo sa mape. To je momčad koja ima jake individualce, momčad koja je čvrsta i agresivna, momčad koja želi igrati i nekako najbolja ocjena njihove igre je bila sa Zrinjskim u Mostaru gdje su igrali 1:1, tu su pokazali najbolje karakteristike, moramo se spremiti na najbolji način da bi parirali takvoj ekipi. Mi smo spremni, dobro smo se spremili, dobro treniramo, nadam se da će moji igrači pružiti maksimum i da ćemo nastaviti sa ovakvim pristupom i igrama kao posljednjih nekoliko kola. Hvala Musemiću na komplimentima, ali ja ne padam na komplimente nego na stvarnost, biće čvrsta i nepredvidiva utakmica, rekao je Tomislav Ivković pa dodao:

– Nisam Copperfield da mogu predviđati da li će dva gola odlučiti pobjedu. Jedino što znam je da smo mi radna ekipa, koja mora raditi od prve do posljednje sekunde da bi ostvarila pozitivan rezultat i da bi izgledali kao ekipa. Odigrali smo dobru utakmicu u Banja Luci, ali to je prošlo vrijeme, samopouzdanje je dobro, ali ako pređe u nonšalanciju, Tuzla City će nam dati tri komada. To sam rekao svojim igračima, ako ne shvatimo utakmicu u subotu kao da nam je posljednja u životu, moramo biti skromni i ponizni, ne moramo izlaziti na teren. 

Što se tiče atmosfere, ona je sjajna pogotovo nakon dobro odigrane utakmice u Banja Luci. Znamo ekipu Tuzle City, imaju dosta individualnih igrača koji mogu napraviti razliku, mi moramo dati maksimum i uz naše navijače nadamo se da ćemo doći do pobjede, istakao je Mustafa Mujezinović. 

Utakmica se igra u subotu s početkom od 17 sati. Prodaja ulaznica počinje u petak od 9:30 sati, a ulaz za djecu je besplatan.

POGLEDAJ GALERIJU