Fudbaleri Željezničara su u okviru 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Sarajeva sa 2:1.

U sedmoj minuti Vranješ snažno šutira sa 35 metara, ali lopta odlazi malo pored gola domaćih. Sedam minuta poslije Tatar iskosa sa vrka kaznenog prostora šutira mlako pored našeg gola. Sarajevo je povelo u 16. minuti. Stanojević je prošao po desnoj strani, ubacio u sredinu, a usamljen u petercu je bio Mersudin Ahmetović za 1:0. Tri minute poslije je naš tim poravnao. Veselinović je napravio dar-mar po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor gdje ga ruši Stanojević, a glavni arbitar Peljto je dosudio najstrožiju kaznu. Siguran sa 11 metara bio je Sulejman Krpić.

U 26. minuti je Bakrač zaradio crveni karton. U 31. minuti je Sarajevo ponovo došlo u vodstvo. Šabanović je ubacio sa desne strane, a Ahmetović glavom u padu pogodio za 2:1. Dvije minute poslije Velkoski šutira, a Fejzić brani. U 44. minuti dobra prilika za Sarajevo. Po lijevoj strani je prošao Rahmanović, ovaj odigrao povratnu za Tatara čiji udarac odlazi malo pored naše desne stative. Minutu poslije Crepulja šutira preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 2:1.

U 50. minuti Velkoski šutira iz slobodnog udarca, Fejzić brani u korner. Nakon kornera lopta je došla do Stanojevića koji sa 20 metara šutira preko gola. U 82. minuti Krpić glavom šutira, a Kovačević brani. Minutu poslije Stevanović hvata volej na 20 metara, lopta odlazi pored gola Sarajeva. Probao je i Osmanović u 86. minuti, ali njegov pokušaj odlazi preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Željezničar narednu utakmicu igra u nedjelju, 11. novembra protiv Tuzla Citya. Susret na Grbavici počinje u 16:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Fejzić – Stevanović, Bakrač, Rodin, Pavić – Šabanadžović, Vranješ (Osmanović od 77.) – Zec (Jazvić od 65.), Čurjurić (Osmanković od 34.), Veselinović – Krpić.
Sarajevo: Kovačević – Šabanović, Adukor, Mujakić, Pidro – Stanojević (Dupovac od 84.), Crepulja – Tatar (Hebibović od 67.), Rahmanović, Velkoski – Ahmetović.
Žuti kartoni: Bakrač, Rahmanović, Tatar, Šabanović, Stanojević, Stevanović, Crepulja, Dupovac, Osmanković.
Crveni karton: Bakrač (25.), Šabanović (88.)