U prisustvu članova porodice, prijatelja, navijača, igrača, članova stručnog štaba, rukovodstva i uposlenika Kluba, obavljen je ispraćaj i ukop Milomira Odovića, bivšeg fudbalera i trenera FK Željezničar koji je preminuo u utorak u 66. godini života.

Vojnik Željezničara, kako su ga navijači često nazivali, na Grbavicu je stigao iz ilijaške Sloge davne 1974. godine. Uslijedile su sjajne partije u Plavom dresu, a ubilježio je čak 262 zvanične utakmice. Svojim bravuroznim potezima stekao je nekoliko nadimaka, jedan od najzanimljivijih je Picasso, zaradivši ga zbog svojih umjetničkih fudbalskih poteza, ali i zbog toga što je Milomir bio odličan slikar. Nakon nekoliko sezona u Austriji karijeru je završio u visočkoj Bosni, a trenerski angažman je počeo u Želji kao pomoćnik Amaru Osimu na početku 2000-tih godina. Plave je sa klupe predvodio u tri mandata i sakupio 71 utakmicu. Željo je s Odovićem igrao lepršavo i lijepo, a skandiranje “Oda majstore” odjekivalo je Grbavicom i širom BiH. Nakon posljednjeg angažmana na klupi Plavih, koje je okončano 2018. godine zbog zdravstvenih problema, Odović je s porodicom boravio u rodnom Ilijašu i vodio tešku borbu s bolešću. Na bolji svijet je otišao 14. decembra.

Sahrana je obavljena na Gradskom groblju u Visokom, a posljednjem ispraćaju prisustvovali su brojni prijatelji, navijači, fudbaleri i uposlenici FK Željezničar, te brojne sportske ličnosti.

Posljednji pozdrav “Oda majstore”. Do nekog ponovnog susreta među nebeskim visinama čuvat ćemo sjećanja na sve dane i godine provedene zajedno. 

POGLEDAJ GALERIJU