Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 4. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Širokim Brijegom odigravši 1:1.

U 13. minuti je Kožulj se našao o dobroj prilici, ali njegov ubačaj hvata Antolović. U narednom napadu Đelmić šutira, a Soldo sigurno brani. Minutu poslije Kokot šutira sa 30 metara pored gola.

U 18. minuti kontra Širokog, Antoloivć van kaznenog prostora dira loptu rukom, a sudija Skakić mu dodjeljuje crveni karton. Kjosevski je zamijenio Stokića. Igrala se 28. minuta kada je Sesar šutirao, a Kjosevski sigurno branio. Željo je u vodstvo došao u 30. minuti. Beganović je ubacio, a Đelmić glavom pogodio za 0:1.

Već u narednom napadu Wagner šutira, ali Kjosevski odlično brani. U 35. minuti ponovo Wagner šutira i ponovo Kjosevski brani. Četiri minute prije kraja prvog dijela, Wagner spušta loptu za Brekala čiji udarac odlazi pored našeg gola. U sudijskom vremenu Pehar nezgodno ubacuje, a Kjosevski odličnom paradom izbacuje loptu u korner.

Široki izvodi odličan napad u 57. minuti, ali na ubačaj Crnova kasne njegovi saigrači. Od 60. minute je umjesto Beganovića igrao Tiago. Dvije minute poslije Crnov šutira snažno preko gola. Samo dvije minute nakon toga Tiago bježi odbrani domaćih, ali njegov udarac brani Soldo. U 68. minuti Wagner hvata volej, ali Kjosevski fenomenalno brani. Samo minut poslije Wagner glavom pokušava, ali Željino dijete, Vedran Kjosevski pokazuje sam svoj kvalitet.

U 70. minuti domaći dolaze do poravnanja kada je udarac Kožulja završio u našoj mreži. Pet minuta poslije Tiago pokušava, ali je Soldo siguran. Od 80. minute je Diatta igrao umjesto Kokota. Dvije minute prije kraja je Đelmić šutira pored gola domaćih. U narednom napadu Široki Brijeg pogađa stativu.

U sudijskoj nadoknadi Diatta istrčava kontru, ali u posljednjem trenutku odbrana domaćih spašava gol. Nekoliko trenutaka kasnije D. Sadiković upošljava Tiaga koji rutinski pogađa mrežu domaćih, ali je pogodak poništen zbog navodne nedozvoljene pozicije.