Fudbaleri Željezničara su u okviru 10. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Tuzlu City sa 1:0.

Karjašević u drugoj minuti šutira sa 25 metara, lopta odlazi malo pored našeg gola. Četiri minute poslije Barišić glavom pokušava nakon ubačaja Maksimovića, ovaj put udarac hvata Erić. I u narednom napadu zaprijetila je Tuzla, udarac Maksimovića iskosa otišao je daleko od našeg gola.

Željo u 13. minuti prijeti prvi put. Bekrić je sa strane ubacio, a Lendrić iz peterca iz duela šutirao pored gola. Sjajna akcija Želje u 17. minuti, Subašić je ubacio, a Bekrić glavom šutira i pogodio stativu. U narednom napadu Alispahić driblingom se rješava dva igrača, potom šutira, ali lopta odlazi malo pored gola.

Maksimović je fino povukao loptu u 27. minuti, šutirao sa 20 metara, Erić lijepo odbio u korner. Minutu poslije nakon ubačaja Nukića Maksimović koljenom sa pet metara prebacuje gol Plavih. U 29. minuti uzvraća Željo. Nakon kornera lotpa dolazi do Mujezinovića koji iskos asa osam metara hvata volej, ali lopta je išla direktno u Muminovića koji je uhvatio loptu. Samo dvije minute poslije isti igrač prijeti, Bekrić je ubacio, Mujezinović glavom šutira pored gola. Bekrić u 38. minuti gura za Mujezinovića koji izlazi pred gol, zaobilazi Muminovića, ali Kojić spašava.

Milićević u 41. minuti šutira sa skoro 35 metara, ali Muminović odličnom paradom brani. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 48. minuti velika prilika za Tuzlu City. Prvo je udarac Karjaševića odbio Erić, potom su tri fudbalera šutirala iz peterca, a Plave je spasio Erić i prečka našeg gola. Plavi prijete u 62. minuti, Bekrić lijepo ostavlja za Mujezinovića čiji udarac iskosa ponovo brani Muminović. Željezničar je poveo u 62. minuti. Alispahić je gurnuo za Bekrića koji je izašao pred gol Tuzle i sa 20 metara lijepo pogodio mrežu gostiju.

Bekrić u 70. minuti iz slobodnog udarca šutira, Muminović hvata. U 74. minuti Kosorić glavom šutira, a Lendrić u petercu ne uspijev zahvatiti loptu i Muminović otklanja opasnost. Crnkić u 84. minuti šutira sa deset metara, Erić odlično brani. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Stevanović, Kosorić, Ikić, Milićević – Hajdarević, Alispahić – Subašić (Veselinović od 61.), Bekrić (Vrhovac od 82.), Mujezinović – Lendrić.
Tuzla City: Muminović – Nukić, Barišić (Morris od 26.), Kojić, Rugašević – Karjašević (Nikolić od 61.), Rustemović (Badji od 83.)- Maksimović, Džafić, Crnkić – Ramić (Ubiparip od 61.).
Žuti kartoni: Stevanović, Karjašević, Morris, Stevanović, Erić, Muminović, Crnkić
Crveni karton: Stevanović