Bosanskohercegovački napadač, Asim Zec, novi je fudbaler FK Željezničar. Zec je potpisao trogodišnji ugovor.

Asim Zec je rođen 23. januara 1993. godine u Bugojnu. Karijeru je počeo u bugojanskoj Iskri, a već kao junior je otišao u češki Hradec. Nakon dvije godine u Češkoj vratio se u BiH gdje je igrao za Olimpic, Čelik, Velež, Travnik i Slobodu.

U prošloj sezoni je odigrao 29  utakmica za Slobodu, a postigao je devet golova. Za mladu reprezentaciju je odigrao dvije utakmice, a nosio je dres i kadetske i juniorske reprezentacije. Ovaj dvadesettrogodišnjak pored pozicije centralnog napadača, igra i obje krilne pozicije. Zec je dostavio brisovnicu Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona što potvrđuje da je slobodan igrač, te nema smetnji za registraciju fudbalera.

– Osjećam sam veoma sretno, zadovoljan sam što sam došao u najveći klub u BiH. Dobio sam priliku da napredujem dalje u mojoj karijeri i mislim da je ovo bio logičan slijed događaja. Znam da je ovo pravi potez i mogu samo obećati da ću na svakom treningu i u svakoj utakmici dati maksimum, kazao je Zec.

– Doveli smo mladog igrača koji će svojim tehničkim kvalitetima i brzinom donijeti puno našem timu. Nastavljamo ciljano dovođenje igrača, kockicu po kockicu slažemo ekipu za narednu sezonu, rekao je Aldin Čenan.