Fudbaleri Željezničara sutra će od 17:30 sati u Doboju kod Kaknja odmjeriti snage sa domaćom Mladosti, a danas su se medijima obratili šef struke, Admir Adžem i kapiten, Zajko Zeba.

Plavi su danas u satnici sutrašnje utakmice odradili posljednji trening pred Mladost, a potom je ekipa otputovala u karantin. Atmosfera u ekipi je odlična i svi fudbaleri željno iščekuju sutrašnji susret.

– Drugo kolo je pred nama, nažalost imamo nekih problema sa povredama. Očekivanja su pobjeda i ići ćemo na pobjedu. Daje nam za pravo prošla utakmica s kojom smo djelomično zadovoljni, pokušali smo popraviti nedostatke i nadam se da smo nešto ispravili. Pokušat ćemo osvojiti bodove iako respektujemo njihov klub koji dobro radi i dobro bira trenere, vidi se da taj klub ima viziju. Ja im želim sreću da tako nastave, a mi ćemo se postaviti da osvojimo bodove, kazao je Admir Adžem.

– U prvoj utakmici bio je veliki pritisak, ali dobro smo odigrali, upisali tri boda što je i najbitnije. Sad idemo u Doboj kod Kaknja napraviti dobar rezultat, a to je pobjeda. Kao što sam rekao, bilo je teško, igračima najteže, jer se odjednom mijenja stil igre i sve ostalo. Po onome što trener Adžem forsira, trebali bi igrati ljepše za oko. Već se četiri, pet dana prilagođavamo novim treninzima, tako da mislim da bi trebali biti bolji nego što smo bili, rekao je Zajko Zeba.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Utakmica se igra u 17:30 sati. Naši navijači će biti smješteni na sjevernoj tribini, a cijena ulaznica iznosi 7 KM.