U Plavom salonu Stadiona Grbavica je održana finalna prezentacija aktivnosti koje su provedene u okviru realizacije projekta ECO-SPORT.

Projekat ECO-SPORT uz finansiranje Općine Novo Sarajevo realizovao je Regionalni centar za informisanje i obrazovanje iz održivog razvoja za Jugoistočnu Evropu (REIC). U okviru projekta održane su edukacije za najmlađe polaznike Omladinske škole Kluba, nabavljena komunalna infrastruktura u vidu kontejnera za odvojeno sakupljanje otpada, te analizirane potrebe Kluba sa ciljem energetski efikasnijeg poslovanja.

Završnu prezentaciju projekta su održali uvaženi prof. dr. Aleksandar Knežević i Mr.sc Jasmina Čomić.
Prezentaciji su pored administracije i upravljačkih struktura Kluba, prisustvovali načelnik općine Novo Sarajevo, gospodin Nedžad Koldžo kao i pomoćnici načelnika gospodin Faruk Pršeš i gospodin Hromo Nijaz.

Svi prisutni su iskazali zadovoljstvo uspješnom realizacijom ovog projekta. Klub poziva navijače da se upoznaju sa usvojenom okolinskom politikom Kluba, te moli da se prema imovini i Stadionu Grbavica u cjelini ponašaju odgovorno i kao prema svom domu, jer Stadion Grbavica je dom svih nas.

Istovremeno Načelnik je u skladu sa ranijim razgovorima iskazao spremnost da općina Novo Sarajevo u narednom periodu značajno podrži i projekat izgradnje istočne tribine, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

Foto: fkzeljeznicar.ba

Foto: fkzeljeznicar.ba