Pred nastavak sezone u Ligi za prvaka, najtrofejniji bh. fudbalski klub pokrenuo je novu i redizajniranu internet stranicu.

Dosadašnja verzija internet stranice FK Željezničar, pokrenuta je još 2012. godine. Do danas, objavljeno je skoro 3.000 članaka, a arhiva fotografija i vizuala prelazi brojku od 9.000.

Nova internet stranica FK Željezničar, www.fkzeljeznicar.ba, donosi potpuno novi dizajn i mnoga poboljšanja koja će navijačima, simpatizerima i svim ostalim posjetiocima stranice omogućiti brzo i ugodno korištenje svih sadržaja.

Dizajn stranice je potpuno responsive, tj. prilagođen svim vrstama uređaja. Svim sadržajima od sada možete pristupiti bilo da koristite računar, tablet ili mobitel. Svakako preporučujemo da instalirate i aplikacije za pametne telefone.

Pored novosti, izvještaja i najava utakmica, možete pratiti i statistike prvog tima, kao i sadržaje iz Omladinske škole FK Željezničar. U narednom periodu stranica će biti obogaćena tekstualnim prenosima svih utakmica, jedinstvenim sistemom sa statistikama Kluba i igrača kroz historiju, Željinim vremeplovom i posebnom sekcijom za članove.

Željina internet stranica u brojkama

FK Željezničar je prvi sportski kolektiv koji je postao dio DotMetrics istraživanja posjećenosti internet stranica u Bosni i Hercegovini.

Prema podacima za period od 01.02.2017. do 29.03.2017. zvanična stranica FK Željezničar zabilježila je 890.477 pregleda. Podaci se odnose na sve uređaje i na posjete iz Bosne i Hercegovine i inostranstva. Vrijedi istaći da DotMetrics još uvijek ne mjeri promet na mobilnim aplikacijama.

Ukupan broj pregleda koje je zabilježila internet stranica fkzeljeznicar.ba zajedno sa Android i iOS aplikacijama u periodu od 01.02.2017. do 29.03.2017., a prema mjerenjima Google Analytics, iznosi 1.360.067.

Plavi na društvenim mrežama

Željezničar je izuzetno ponosan na “armiju” navijača koja Klub svakodnevno prati putem društvenih mreža. Željo je prvi fudbalski klub u Bosni i Hercegovini koji je verifikovao svoje profile na Facebooku i Twitteru. Kada su u pitanju brojke, Plavi su i tu vodeći. Želju na Facebooku prati oko 190.000 navijača, dok broj Instagram pratilaca iznosi oko 22.500.

Aplikacije za pametne telefone

Kvalitetan rad i svakodnevno izvještavanje FK Željezničar je potvrdio pokretanjem aplikacija za pametne telefone koji koriste Android i iOS operativne sisteme. Hiljade navijača i simpatizera FK Željezničar svakodnevno koristi aplikacije i tako se informišu o voljenom klubu. U prva tri mjeseca 2017. godine aplikacije su zabilježile više od 700.000 otvaranja.

Izradu internet stranice realizovao je web tim FK Željezničar uz podršku webID-a.

Mi smo Željini, Željo je naš!