Fudbalski klub Željezničar obavještava navijače, sponzore, prijatelje i članove Kluba da Klub podržava model takmičenja na principu Liga za prvaka i Liga za opstanak.

U prostorijama NS/FS BiH sutra će se održati sastanak na kojem će se prezentovati modeli takmičenja u narednoj sezoni Premijer lige BiH. Podsjetimo, od sezone 2016/2017 liga će brojati 12 klubova.

FK Željezničar predlaže i podržava model takmičenja po principu Liga za prvaka i Liga za opstanak koja bi se igrala nakon 22 kola, te bi prvih šest ekipa igralo Ligu za prvaka, a drugih šest ekipa Ligu za opstanak. Smatramo da je ovo rješenje mnogo bolje zbog toga što će se u domaćem prvenstvu odigrati veći broj kvalitetnih, derbi utakmica, te će se na taj način sve ekipe iz Bosne i Hercegovine, koje se bore za sami vrh, bolje pripremiti i pokazati u Evropi. Također, tribine stadiona bi bile ispunjenije, klupske kase bi više profitirale od ulaznica, a samim tim bi bio veći interes sponzora.

Sugestije navijača najtrofejnijeg i najpopularnijeg bh. kluba, koje su iskazane na brojnim forumima i društvenim mrežama, dale su nam pokazatelj da su i navijači za model takmičenja po principu Liga za prvaka i Liga za opstanak, te smatramo da je ovo jedan od ključnih argumenata jer fudbal se igra zbog navijača.