FK Željezničar zeli obavijestiti navijače, članove Kluba, sponzore i prijatelje Kluba o koracima i radnjama koje treba poduzeti da bi do 31.05.2016. godine bili ispunjeni svi uslovi za igranje utakmica u okviru UEFA-inih takmičenja.

PLANIRANI RADOVI

1. 1. Reflektori – Prije svega, izvršiti će se kontrola kvaliteta osvjetljenja reflektora od strane ovlaštene kompanije, a prema uputama NS/FS BiH i u skladu sa UEFA pravilnikom uz obezbjeđenje certifikata.
2. Agregat za reflektore – Potrebno je obezbijediti agregat kao rezervni sistem napajanja električnom energijom.
3. Jarboli – Potrebno je instalirati dva dodatna jarbola.
4. Obezbijediti prostoriju za delegate.
5. Područje za parkiranje – Potrebno je obezbijediti vidno označen prostor za parkiranje dva autobusa, 10 automobila za ekipe i službene osobe, te 50 parking mjesta za VIP osobe.
6. Opremanje ambulante.
7. Obezbijediti prostoriju za doping kontrolu prema pravilniku UEFA-e.
8. Zapadna tribina – Postojeću drvenu konstrukciju u potpunosti zamijeniti čeličnom konstrukcijom sa protukliznim limom ispod sjedala i gazišta i ugraditi nove stolice po UEFA standardu.
9. Obezbijediti kontrolnu prostoriju.
10. Obezbijediti radno područje za medije i radni prostor za 50 novinara.
11. Izgraditi TV studij.
12. Izgraditi dodatne sanitarne objekte prema UEFA pravilnku.
13. Obezbijediti prostoriju za prvu pomoć.
14. Ugraditi nedostajeće stolice na sjevernu tribinu stadiona.

USLOVI KOJE TREBA ISPUNITI ZA DOBIJANJE CERTIFIKATA BEZBJEDNOSTI

1. Postaviti zaštitnu ogradu iznad južne tribine.
2. Urediti evakuacijski put na južnoj tribini.
3. Postaviti zaštitnu mrežu ispod južne tribine.
4. Obezbijediti kapiju za južnu tribinu.

Upravljačka struktura Kluba će do kraja iduće sedmice na zvaničnoj stranici Kluba objaviti precizne informacije o gradnji istočne tribine. Pozivamo navijače i članove Kluba da porodičnim posjetama utakmicama podrže izgradnju evropske Grbavice.

Kao simboličan početni korak, igrači, stručni štab, članovi skupštine, članovi upravljačkih struktura Kluba i prijatelji Kluba su ličnim sredstvima obezbijedili kupovinu 550 stolica.

Cijena stolice po UEFA standardu je 26.40 KM + PDV, sa ugradnjom. Uplata je izvršena na poseban račun u UNICREDIT banci, koji je namjenski otvoren za planirane donacije sponzora, navijača, članova Kluba i ulagača koji će pomoći izgradnju evropske Grbavice.

BROJ RAČUNA 3389002208030216

Obezbijeđena je apsolutna kontrola tokova novca na računu. Kada projekat bude završen, FK Željezničar će objaviti rekapitulaciju izvora prihoda i troška izvršenih radova.

Za evropsku Grbavicu! Mi smo Željini, Željo je naš.