FK Željezničar u sklopu društveno odgovornog poslovanja u protekla dva mjeseca je učestvovao u nekoliko društvenih projekata.

Željo je u januaru obradovao djecu iz mjesta Sibovac kod Gradačca doniravši im sportsku opremu. Radi se o učenicima osnovnih škola od 5. do 9. razreda koji već duži niz godina igraju svoju omiljenu igru na stadionu FK Mladost u Sibovcu. Više pročitajte ovdje.

Pred utakmicu juniora sa Atletico Madridom, Klub je posjetio veliki broj osnovnih škola, podijelio ulaznice i predavanjima podsticao djecu na bavljenje sportom. FK Željezničar je tom prilikom posjetio Zavod Mjedenicu. Zavod je javna ustanova koja se bavi djecom sa poteškoćama u psihofozičkom razvoju, od predškolskog uzrasta do odrasle dobi.

U proteklom mjesecu FK Željezničar je posjetio i Roditeljsku kući. To je projekat Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka, a smještena je u krugu Pedijatrijske klinike. Pruža kontinuirani smještaj za djecu oboljelu od raka i njihove porodice, a koji dolaze izvan Sarajeva. Više o posjeti pročitajte ovdje.

Na protekloj utakmici između Željezničara i Slobode, Klub je ugostio kadete i trenere NK TOŠK iz Tešnja.