FK Željezničar u sklopu društveno odgovornog poslovanja u proteklom mjesecu je učestvovao u nekoliko društvenih projekata.

“Nijedno dijete bez paketića” je projekat Udruženja Ruku na srce u okviru kojeg se obezbijede paketići za djecu iz socijalno ugroženih porodica. Podršku projektu je pružio i FK Željezničar tako što je u svojim prostorima prikupljao paketiće, igračke i slatkiše. Udruženje je prije Nove godine u sjajno organizovanom događaju podijelilo oko 2.000 paketića.

U proteklom mjesecu je FK Željezničar potpisao Memorandum o saradnji sa Udruženjem HO Međunarodni fond solidarnosti – Emmaus. Udruženje „Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus“ (MFS-EMMAUS) je domaća, nevladina humanitarna organizacija iz Doboj Istoka, a svoje urede ima i u Sarajevu, Zvorniku i Srebrenici. Osnovana je početkom 1999. godine sa ciljem pružanja pomoći svim ugroženim kategorijama stanovništva kojima je ta pomoć potrebna sa poljem djelovanja na području cjelokupne teritorije BiH. Više o Memorandumu pročitajte ovdje.

Helen Doron English centri u Sarajevu su organizovali humanitarni koncert, a sav prihod od ulaznica i aukcija je namijenjen Dječijem domu Bjelave. U okviru koncerta održana je aukcija i tombola, a sav prihod je proslijeđen Dječijem domu Bjelave. FK Željezničar je medijski podržao koncert, poklonio je dres za aukciju, te su Anel Šabanadžović i Kemal Osmanković prisustvovali koncertu.