Željezničar je danas trebao odmjeriti snage sa domaćim Osijekom, ali zbog stomačnog virusa koji je zahvatio fudbalere, utakmica je otkazana, a u nastavku pročitajte mišljenje zamjenika direktora Kliničko-bolničkog centra Osijek, dr. Vlatka Kopića.

Željo je u četvrtak doputovao u Osijek, a dan poslije nekoliko fudbalera je završilo na liječenju na KBC Osijek. Doktor Vlatko Kopić ističe da su ovakve virusne infekcije česte na ovim područjima.

– Igrači Željezničara završili su na liječenju na Klinici za zarazne bolesti KBC Osijek, zbog enterovirusne infekcije. Riječ je o akutnoj virusnoj infekciji koja dovodi do gastroenteritisa i ne ostavlja hronične posljedice, ali zahtjeva intenzivnu parenteralnu rehidraciju uz ostalu simptomatsku terapiju, te akutno onesposobljava pacijenta. Stoga, bez obzira što se radi o prolaznoj infekciji, oboljeli trebaju poštedu od tjelesnih aktivnosti uz mirovanje kroz idućih nekoliko dana do smirivanja tegoba. Ovakve akutne virusne infekcije su uobičajene za ovo doba godine i učestale su na našem području te nemaju nikakve veze s vodom, kako se to spominje u nekim medijima. U ime KBC Osijek, Željinim igračima želimo brz oporavak, rekao je Kopić.

Tim menadžer Željezničara, Haris Alihodžić, se zahvaljuje domaćinu na odličnom gostopromstvu, te se nada novom terminu odigravanja prijateljske utakmice.

– Zdravlje nam je svima najvažnije i ne bi imalo smisla forsirati nešto u novonastalim okolnostima. Koristim priliku da se zahvalim Nogometnom klubu Osijek, gradonačelniku Vrkiću koji nas je primio u gradskoj upravi i svima koji su nam ovih dana bili i više nego ugodni i ljubazni domaćini u gradu na Dravi. Imajući u vidu veliku želju s obje strane, siguran sam da ćemo se brzo dogovoriti o novom datumu koji bi odgovarao i jednima i drugima. Vjerojatno će to biti također u vrijeme neke pauze u prvenstvima Hrvatske i BiH. Želimo pravu sportsku i prijateljsku saradnju s Osijekom i ne sumnjam da ćemo se opet lako dogovoriti, rekao je Haris Alihodžić.