FK Željezničar i kompanija Centrotrans Eurolines potpisali su ugovor o međusobnoj saradnji čime je ova komapnija postala zvanični prijevoznik prvog tima i omladinske selekcije Kluba.

Naglašavajući da administracija i rukovodstvo Kluba nastoje obezbjediti najbolje moguće uslove za sve klupske selekcije, direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak, istakao je da je ova saradnja zasnovana na kvalitetu usluge koju pruža vodeća kompanija za autobuski saobraćaj u Bosni i Hercegovini.

– Nakon nekoliko godina pauze drago nam je što u porodicu FK Željezničar ponovo ulazi kompanija Centrotrans – Eurolines. Ova saradnja je još jedan dokaz da poslovna zajednica zaista prepoznaje pozitivne promjene i transparentan rad Kluba i mi smo odlučni da sa mladom administracijom nastavimo istim putem, naveo je Šiljak te se zahvalio rukovodstvu Centrotrans-Eurolines na ukazanom povjerenju.

Generalni direktor Safudin Čengić istakao je da kompanija Centrotrans Eurolines ima odličnu saradnju sa svim klubovima i reprezentacijama u Bosni i Hercegovini, te naglasio da je Centrotrans Eurolines zvanični prijevoznik svih reprezentacija BiH kao i najznačajnijih klubova u BiH.

– Zadovoljstvo nam je što je i FK Željezničar ponovno jedan od naših partnera i želimo im puno pobjeda u sezoni 2016/2017., kazao je Čengić.

Centrotrans-Eurolines osnovan je 1963. godine kao dio kompanije Centrotrans Sarajevo zadužen za pružanje usluga prijevoza putnika. Kroz dugogodišnji rad, Centrotrans-Eurolines prošao je razne faze organizacionih promjena koje, uprkos izmjenama društvenih prilika, nisu uticale na uspješnost poslovanja. Centrotrans je 1997. godine primljen u punopravno članstvo Eurolines organizacije. Danas, Centrotrans-Eurolines je sa svojim voznim parkom koji broji više od 200 autobusa koji zadovoljavaju stroge sigurnosne evropske i svjetske tehničko-eksploatacione standarde, vodeća firma za autobuski saobraćaj u Bosni i Hercegovini. U svom vlasništvu, Centrotrans-Eurolines posjeduje i savremene auto-baze, pet poslovnih jedinica, osam autobuskih stanica te četiri savremeno opremljene turističke agencije.