Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali aktuelnog prvaka, ekipu Zrinjskog sa visokih 4:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Memija, Boccaccini, Bogičević, Stanić – Marković, Blagojević – Stevanović, Bekrić, Križman – Lendrić. Domaći su od prve minute igrali u sastavu: Kozić – Čolić, Katanec, Jakovljević, Stojkić – Petrak, Tomić – Peko, Bilbija, Todorović – Mešanović.

U desetoj minuti Lendrić je iskosa šutirao, ali je Kozić bio siguran. U narednom napadu Lendrić je pao nakon duela sa Čolićem u kaznenom prostoru, tražio najstrožiju kaznu, ali se glavni sudija nije oglašavao. Deset minuta poslije Bekrić šutira sa 20 metara, ali Katanec blokira i izbacuje loptu. Blagojević je u 28. minuti ubacio iz prekida, nakon gužve se lopta odbila do Lendrića koji postiže gol, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije Bogičevića koji je ranije bio u skoku.

Bilbija je nakon ubačaja Čolića u 35. minuti šutirao pored gola. U narednoj minuti domaći su dobili penal nakon što je Stanić povukao Bilbiju, iako je Bilbija bio u očiglednom ofsajdu. Ipak, udarac Mešanovića sa 11 metara je sjajno odbranio Kjosevski! Križman i Čolić su zaradili žute kartone. U posljednjoj minuti prvog dijela je Željo poveo. Bekrić je sa starne ubacio, Križman zaustavio loptu, a Ivan Lendrić se sjajno snašao i zatresao mrežu Zrinjskog!

U drugoj minuti drugog dijela već je bilo 0:2. Sjajan gol je postigao kapiten na današnje susretu, Samir Bekrić koji je volej udarcem matirao Kozića. Stojkić je u 50. minuti dobio žuti karton. Udarac Boccaccinija je u 51. minuti odbranio Kozić.

Sjajnu predstavu Željo je nastavio, a u 55. minuti je Jakovljević oborio Križmana, sudija je dosudio najstrožiju kaznu i pokazao Jakovljeviću crveni karton. Siguran sa 11 metara za 0:3 bio je Sandi Križman.

U 66. minuti nakon što se riješio svog čuvara Lendrić šutira, ali Kozić brani. Dvije minute poslije Stojkić iskosa pokušava, ali nije dobro zahvatio loptu, te ona odlazi pored gola. U 72. minuti Blagojević ubacuje iz kornera, a udarac Boccaccini glavom brani Kozić. Od 73. minute je Lazić igrao umjesto Križmana.

Plava lokomotiva je bila nezaustavljiva danas. U 79. minuti je Bekrić uposlio Lendrića, ovaj prošao golmana, potom ubacio, a u gužvi se najbolje snašao Miroslav Stevanović koji ubacuje loptu u mrežu za 0:4. Radinović je u 81. minuti zamijenio Bekrića koji je dobio aplaut domaće publike. Lazić je iskosa pokušao, a Kozić odbranio. U 83. minuti Nikolić je zamijenio Lendrića. Do kraja se rezultat nije mijenja, te je Željo tako savladao Zrinjski sa 4:0.

Narednu, posljednju ovogodišnju, utakmicu naš Željezničar igra u subotu protiv Čelika. Utakmica na Grbavici počinje u 13 sati!

POGLEDAJ GALERIJU